Deze nieuwe systemen werken via een automatische stuurfunctie met de bedoeling om eventuele aanrijdingen te voorkomen. Nog volgens Volvo moet dit een van de veiligste auto's ter wereld worden. In deze nieuwe XC60 krijgt het City Safety een update in de vorm van de Steering Support. Het noodremsysteem alleen is niet altijd in staat om een ongeval te voorkomen. Met de stuurfunctie kan de wagen ook een obstakel ontwijken.

City Safety is in staat om aanrijdingen met andere voertuigen, fietsers, voetgangers en zelfs grote dieren te voorkomen. Deze stuurassistent is actief tussen 50 en 100 km/u. Volvo voorziet ook de Oncoming Lane Mitigation die moet voorkomen dat de wagen crasht met een tegenligger. Het systeem zal de bestuurder in een eerste fase verwittigen wanneer hij zijn rijstrook verlaat. Het zal de wagen vervolgens weer binnen de rijstrook brengen zodat hij buiten de gevarenzone zit. Dit systeem is actief tussen de 60 en de 140 km/u. "Deze drie nieuwe functies zijn een nieuwe stap in de richting van de volledig autonoom rijdende auto", weet Malin Ekholm, Senior Director bij het Volvo Cars Safety Centre.(Belga)

Deze nieuwe systemen werken via een automatische stuurfunctie met de bedoeling om eventuele aanrijdingen te voorkomen. Nog volgens Volvo moet dit een van de veiligste auto's ter wereld worden. In deze nieuwe XC60 krijgt het City Safety een update in de vorm van de Steering Support. Het noodremsysteem alleen is niet altijd in staat om een ongeval te voorkomen. Met de stuurfunctie kan de wagen ook een obstakel ontwijken. City Safety is in staat om aanrijdingen met andere voertuigen, fietsers, voetgangers en zelfs grote dieren te voorkomen. Deze stuurassistent is actief tussen 50 en 100 km/u. Volvo voorziet ook de Oncoming Lane Mitigation die moet voorkomen dat de wagen crasht met een tegenligger. Het systeem zal de bestuurder in een eerste fase verwittigen wanneer hij zijn rijstrook verlaat. Het zal de wagen vervolgens weer binnen de rijstrook brengen zodat hij buiten de gevarenzone zit. Dit systeem is actief tussen de 60 en de 140 km/u. "Deze drie nieuwe functies zijn een nieuwe stap in de richting van de volledig autonoom rijdende auto", weet Malin Ekholm, Senior Director bij het Volvo Cars Safety Centre.(Belga)