De oprichting van Donkervoort Automobielen ontstond uit een verlangen om een sportwagen te creëren die het zuiverste rijplezier kon bieden. Het idee hierachter was het concept van de mythische Lotus 7 weer tot leven te brengen. De eerste Donkervoort S7 was trouwens een verbeterde Lotus 7, die aangepast was om aan de Nederlandse wetgeving te voldoen. Het idee sloeg aan, maar toch kende het bedrijf door de jaren heen heel wat moeilijke momenten. Gelukkig kon Donkervoort rekenen op een trouw cliënteel van liefhebbers die het merk steeds bleven steunen.

Intussen viert Donkervoort op 12 mei al zijn 40e verjaardag. En voor die gelegenheid werd een speciaal logo's gecreëerd dat de wagens voortaan zal tooien. Aanvankelijk maakten de Donkervoorts vooral gebruik van Ford-motoren, maar vandaag doen ze beroep op performante en betrouwbare Audi-vijfcilinders. Donkervoort Automobielen B.V. bevindt zich in Lelystad en stelt 30 personen tewerk om de wagens op artisanale wijze te assembleren. Vandaag bestaat het gamma uit de D8, die in zijn krachtigste versie 380 pk produceert voor een gewicht van slechts 700 kg. Een geweldige bolide die de bestuurder bijzondere sensaties verzekert. (Belga)

De oprichting van Donkervoort Automobielen ontstond uit een verlangen om een sportwagen te creëren die het zuiverste rijplezier kon bieden. Het idee hierachter was het concept van de mythische Lotus 7 weer tot leven te brengen. De eerste Donkervoort S7 was trouwens een verbeterde Lotus 7, die aangepast was om aan de Nederlandse wetgeving te voldoen. Het idee sloeg aan, maar toch kende het bedrijf door de jaren heen heel wat moeilijke momenten. Gelukkig kon Donkervoort rekenen op een trouw cliënteel van liefhebbers die het merk steeds bleven steunen.Intussen viert Donkervoort op 12 mei al zijn 40e verjaardag. En voor die gelegenheid werd een speciaal logo's gecreëerd dat de wagens voortaan zal tooien. Aanvankelijk maakten de Donkervoorts vooral gebruik van Ford-motoren, maar vandaag doen ze beroep op performante en betrouwbare Audi-vijfcilinders. Donkervoort Automobielen B.V. bevindt zich in Lelystad en stelt 30 personen tewerk om de wagens op artisanale wijze te assembleren. Vandaag bestaat het gamma uit de D8, die in zijn krachtigste versie 380 pk produceert voor een gewicht van slechts 700 kg. Een geweldige bolide die de bestuurder bijzondere sensaties verzekert. (Belga)