Dit is de nieuwe Range Rover Evoque

23/11/18 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:23

Bron: Belga

Na 772.096 verkochte exemplaren geeft de Range Rover Evoque de fakkel door aan de volgende generatie die uitpakt met enkele belangrijke evoluties, waaronder een driecilinder-hybride.

Dit is de nieuwe Range Rover Evoque

Dit is de nieuwe Range Rover Evoque © BELGA

Dit is inderdaad de grootste verrassing bij de voorstelling van de nieuwe Range Rover Evoque die in London plaatsvond. De Britse SUV krijgt voortaan ook driecilindermotoren: een gewone verbrandingsmotor en een hybride variant. Daarnaast is de Evoque eveneens verkrijgbaar met verscheidene Ingenium-viercilinders op benzine en diesel.

Het koetswerkdesign is duidelijk geïnspireerd op de trekken van de grote broer Velar. De afmetingen zijn ongeveer identiek aan de vorige generatie, maar het gebruik van een nieuw platform liet toe een lager gewicht en meer interieurruimte te bekomen. Dankzij een 20 mm langere wielbasis is er meer beenruimte ontstaan. Ook kreeg het interieur meer opbergvakjes, zodat bijvoorbeeld tablets, handtassen en flesjes makkelijker gestockeerd kunnen worden.

Verder werd de bagageruimte 10% ruimer: ze bedraagt nu 591 liter en kan na het neerklappen van de achterzetels aangroeien tot 1.383 liter. Het interieurdesign valt op door zijn soberheid, zuivere lijnen en hoogwaardige afwerking. Als alternatief voor de lederen bekleding, biedt men een textiel aan op basis van gerecycleerd plastic. Ook op vlak van infotainment is de nieuwe Evoque bij de les met een nieuw systeem dat gebruik maakt van het Touch Pro Duo concept met dubbele aanraakschermen. De nieuwe Range Rover Evoque verandert van eigenaar voor minstens 38.600 euro. (Belga)

Onze partners