Dit is de nieuwe Ford Focus

10/04/18 om 20:35 - Bijgewerkt om 20:38

Bron: Belga

Ford onthulde de vierde generatie van zijn Focus. Die heeft meer allure en krijgt maar liefst vijf varianten.

Dit is de nieuwe Ford Focus

Dit is de nieuwe Ford Focus © BELGA

Ford biedt zijn Focus aan als de bekende vijfdeurs en break (Clipper) en voegt daar nu ook een luxueuze Vignale, een sportieve ST-Line en een avontuurlijke Active aan toe. Voor andere regio's is er nog vierdeurs berline voorzien, maar die komt bij ons niet op de markt. Wel is er nog steeds keuze uit de Trend, Active, Ambiente en Titanium afwerkingsniveaus.

De Focus behoudt zijn oude afmetingen ongeveer, maar biedt door een langere wielbasis wel beduidend meer interieur- en kofferruimte. Het motorenaanbod bestaat bij de lancering uit de bekende krachtbronnen van het huis: op benzine is er keuze uit de 1.0 driecilinderturbo met 85 pk, 100 pk en 125 pk en de 1.5 viercilinderturbo met 150 pk en 182 pk. Voor dieselrijders zijn er de 1.5 turbodiesel met 95 pk of 120 pk en de 2.0 turbodiesel van 150 pk voorzien.

De nieuwe Focus zit ook boordevol technologische snufjes, zoals een nieuwe versie van het Sync3-multimediasysteem, een draaiknop voor de bediening van de automaat, de mogelijkheid tot semi-autonoom rijden in fileverkeer, een adaptieve cruise control en automatisch parkeren. Nu is het uitkijken naar de hypersportieve Focus RS die naar verluidt de grenzen van de hot hatches weer zal verleggen.(Belga)

Onze partners