Dergelijke breakmodellen doen het vooral goed op de Europese markt en worden daarom op maat van deze markt ontwikkeld. Dit veelzijdige koetswerkconcept bestaat vandaag precies 25 jaar en de 5-Reeks touring is aan zijn vijfde generatie toe. BMW ging echter verder dan enkel louter koetswerkaanpassingen. Omdat de koffers van breakversies intensiever worden gebruikt en vaak zware lasten moeten torsen, monteert BMW standaard een automatische niveauregeling om de rijeigenschappen (of het rijplezier) in alle omstandigheden te garanderen.

Omdat het koetswerk groter is, gebuikte de constructeur extra aluminium (ook voor de achterklep) om het gewicht binnen de perken te houden. Hij is overigens 100 kg lichter dan zijn voorganger. BMW voorziet een automatische achterklep en het achterruitje in die achterklep kan je afzonderlijk openen. Dit is handig om kleinere objecten in de koffer te leggen wanneer de wagen dit bij een muur of een ander voertuig staat geparkeerd. De koffer biedt een laadvolume van 570 liter, met neergeklapte achterbank stijgt die inhoud tot 1.700 liter. De motorisaties zijn vergelijkbaar met die van de 5-Reeks berline. De basisdiesel is de 520d met 190 pk en BMW voorziet optioneel ook een achttrapsautomaat en xDrive vierwielaandrijving.(Belga)

Dergelijke breakmodellen doen het vooral goed op de Europese markt en worden daarom op maat van deze markt ontwikkeld. Dit veelzijdige koetswerkconcept bestaat vandaag precies 25 jaar en de 5-Reeks touring is aan zijn vijfde generatie toe. BMW ging echter verder dan enkel louter koetswerkaanpassingen. Omdat de koffers van breakversies intensiever worden gebruikt en vaak zware lasten moeten torsen, monteert BMW standaard een automatische niveauregeling om de rijeigenschappen (of het rijplezier) in alle omstandigheden te garanderen. Omdat het koetswerk groter is, gebuikte de constructeur extra aluminium (ook voor de achterklep) om het gewicht binnen de perken te houden. Hij is overigens 100 kg lichter dan zijn voorganger. BMW voorziet een automatische achterklep en het achterruitje in die achterklep kan je afzonderlijk openen. Dit is handig om kleinere objecten in de koffer te leggen wanneer de wagen dit bij een muur of een ander voertuig staat geparkeerd. De koffer biedt een laadvolume van 570 liter, met neergeklapte achterbank stijgt die inhoud tot 1.700 liter. De motorisaties zijn vergelijkbaar met die van de 5-Reeks berline. De basisdiesel is de 520d met 190 pk en BMW voorziet optioneel ook een achttrapsautomaat en xDrive vierwielaandrijving.(Belga)