DHL en Smart werken vandaag aan een test waarbij de klant zijn online-boodschappen via DHL laat leveren in de koffer van de Smart. Het systeem wordt in de herfst van dit jaar getest in Stuttgart en zal later ook in andere grote Duitse steden worden ingevoerd. De deelnemende auto's krijgen bij de garage een connectivity-box. Vanaf het najaar zal de "ready to"-edition van de Smart Fortwo standaard uitgerust zijn met deze technologie. Zo kan de Smart-rijder de koffer van zijn wagen gebruiken als afleveradres voor de bestelling. Het werkt ook als ophaalpunt voor zaken die verzonden of teruggestuurd moeten worden.

Het systeem werkt via een app die zowel door de Smart-rijder als door de DHL-medewerker wordt gebruikt. Via het transactienummer kan de DHL-medewerker de koffer openen en het pakje leveren. Hij kan vervolgens de auto weer digitaal vergrendelen. De app informeert ook de Smart-rijder over de levering. Wanneer deze functie ook in ons land beschikbaar wordt, is voorlopig nog niet bekend.(Belga)

DHL en Smart werken vandaag aan een test waarbij de klant zijn online-boodschappen via DHL laat leveren in de koffer van de Smart. Het systeem wordt in de herfst van dit jaar getest in Stuttgart en zal later ook in andere grote Duitse steden worden ingevoerd. De deelnemende auto's krijgen bij de garage een connectivity-box. Vanaf het najaar zal de "ready to"-edition van de Smart Fortwo standaard uitgerust zijn met deze technologie. Zo kan de Smart-rijder de koffer van zijn wagen gebruiken als afleveradres voor de bestelling. Het werkt ook als ophaalpunt voor zaken die verzonden of teruggestuurd moeten worden.Het systeem werkt via een app die zowel door de Smart-rijder als door de DHL-medewerker wordt gebruikt. Via het transactienummer kan de DHL-medewerker de koffer openen en het pakje leveren. Hij kan vervolgens de auto weer digitaal vergrendelen. De app informeert ook de Smart-rijder over de levering. Wanneer deze functie ook in ons land beschikbaar wordt, is voorlopig nog niet bekend.(Belga)