Delhaize heeft een snellaadstation voor elektrische wagens in gebruik genomen bij de Brusselse vestiging 'Arbre Ballon'. In totaal zullen tegen 1 april twaalf laadpalen operationeel zijn bij vestigingen van de winkelketen.

Voor het initiatief ging Delhaize een partnerschap aan met autobouwer Nissan en The New Motion, het bedrijf dat de snellaadpalen zal exploiteren. 'Met snelladen is het mogelijk om de batterij van de elektrische auto binnen 30 minuten tot 80 procent op te laden. Precies de tijd die de klant nodig heeft om tegelijkertijd zijn boodschappen te doen', dixit Delhaize in een persbericht.

Het initiatief is het eerste halfjaar gratis, voor de eigenaars van een elektrisch model van Nissan het volledige eerste jaar.

Behalve aan de Brusselse vestiging komen er ook snellaadpalen in Dendermonde, Roeselare, Oostende, Kortrijk, Melsbroek, Kontich, Kessel-Lo, Keerbergen, Jambes, Aarlen en Marche-en-Famenne. (Belga)

Delhaize heeft een snellaadstation voor elektrische wagens in gebruik genomen bij de Brusselse vestiging 'Arbre Ballon'. In totaal zullen tegen 1 april twaalf laadpalen operationeel zijn bij vestigingen van de winkelketen. Voor het initiatief ging Delhaize een partnerschap aan met autobouwer Nissan en The New Motion, het bedrijf dat de snellaadpalen zal exploiteren. 'Met snelladen is het mogelijk om de batterij van de elektrische auto binnen 30 minuten tot 80 procent op te laden. Precies de tijd die de klant nodig heeft om tegelijkertijd zijn boodschappen te doen', dixit Delhaize in een persbericht. Het initiatief is het eerste halfjaar gratis, voor de eigenaars van een elektrisch model van Nissan het volledige eerste jaar. Behalve aan de Brusselse vestiging komen er ook snellaadpalen in Dendermonde, Roeselare, Oostende, Kortrijk, Melsbroek, Kontich, Kessel-Lo, Keerbergen, Jambes, Aarlen en Marche-en-Famenne. (Belga)