Cupra bouwt zijn imago op de combinatie van hoge prestaties, geavanceerde technologie en verfijnd design. De nieuwe volledig elektrische conceptcar zal in september op de IAA Frankfurt Motor Show worden voorgesteld en heeft - te oordelen aan de jongste teasers - het trendy vierdeurs koetswerk van een SUV-coupé vergelijkbaar met de BMW X4 en de Mercedes GLE Coupé.

Het zal ook de eerste 100% elektrische Cupra productiewagen worden. Eerder bouwde het merk vorig jaar al een prototype van een elektrische racewagen: de Cupra e-Racer (die leek op een gespierde Leon). Diens elektromotor ontwikkelde 500 kW (680 pk) en dat is precies evenveel als de VW ID.R, die inmiddels records opstapelt op Pikes Peak, de Nürburgring en in Goodwood.

De Tavascan moet zich tevreden stellen met een bescheidener aandrijving. Hij beschikt over twee elektromotoren die een systeemvermogen van iets meer dan 300 pk genereren. Dezelfde aandrijving vinden we eveneens onder de motorkap van de Skoda Vision iV concept. (Belga)

Cupra bouwt zijn imago op de combinatie van hoge prestaties, geavanceerde technologie en verfijnd design. De nieuwe volledig elektrische conceptcar zal in september op de IAA Frankfurt Motor Show worden voorgesteld en heeft - te oordelen aan de jongste teasers - het trendy vierdeurs koetswerk van een SUV-coupé vergelijkbaar met de BMW X4 en de Mercedes GLE Coupé.Het zal ook de eerste 100% elektrische Cupra productiewagen worden. Eerder bouwde het merk vorig jaar al een prototype van een elektrische racewagen: de Cupra e-Racer (die leek op een gespierde Leon). Diens elektromotor ontwikkelde 500 kW (680 pk) en dat is precies evenveel als de VW ID.R, die inmiddels records opstapelt op Pikes Peak, de Nürburgring en in Goodwood. De Tavascan moet zich tevreden stellen met een bescheidener aandrijving. Hij beschikt over twee elektromotoren die een systeemvermogen van iets meer dan 300 pk genereren. Dezelfde aandrijving vinden we eveneens onder de motorkap van de Skoda Vision iV concept. (Belga)