De verwachte elektrische SUV van Cupra wordt de Tavascan

De verwachte elektrische SUV van Cupra wordt de Tavascan © belga

Er komt andermaal een 100% elektrische auto extra op de markt. Deze keer is het Cupra, de dochteronderneming van Seat binnen de Volkswagen Groep, dat met een elektrische wagen op de proppen komt. Het merk onthult een nieuwe teaser voor zijn volgende conceptwagen en dat wordt een sportieve en elektrische SUV.

Cupra bouwt zijn imago op de combinatie van hoge prestaties, geavanceerde technologie en verfijnd design. De nieuwe volledig elektrische conceptcar zal in september op de IAA Frankfurt Motor Show worden voorgesteld en heeft – te oordelen aan de jongste teasers – het trendy vierdeurs koetswerk van een SUV-coupé vergelijkbaar met de BMW X4 en de Mercedes GLE Coupé.

Het zal ook de eerste 100% elektrische Cupra productiewagen worden. Eerder bouwde het merk vorig jaar al een prototype van een elektrische racewagen: de Cupra e-Racer (die leek op een gespierde Leon). Diens elektromotor ontwikkelde 500 kW (680 pk) en dat is precies evenveel als de VW ID.R, die inmiddels records opstapelt op Pikes Peak, de Nürburgring en in Goodwood.

De Tavascan moet zich tevreden stellen met een bescheidener aandrijving. Hij beschikt over twee elektromotoren die een systeemvermogen van iets meer dan 300 pk genereren. Dezelfde aandrijving vinden we eveneens onder de motorkap van de Skoda Vision iV concept. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content