Het Italiaanse sportwagenmerk kende een turbulente geschiedenis die ook gekenmerkt werd door enkele iconische modellen. Daartoe mag ook de P70 gerekend worden, een prototype racewagen die De Tomaso en Carroll Shelby samen bouwden. Die bolide diende als inspiratie voor het nieuwe model, de P72, die recent werd onthuld. Deze P72 is een hypersportwagen met een retrodesign die wordt aangedreven door een V12-motor in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Een spetterende cocktail die ook de originele De Tomaso's van weleer kenmerkte.

De nieuwe eigenaars van De Tomaso hebben ook Apollo Automobili in hun portefeuille. Vandaar dat het geen verrassing is dat de P72 de technische basis deelt met de Apollo IE. Het uitbundige design en de luxueuze aankleding gingen wel een totaal andere richting uit die volledig strookt met de geest en het verleden van het Italiaanse sportwagenmerk.

Nog enkele cijfers van de De Tomaso P72: de atmosferische V12 6,3 liter levert 780 pk, er worden slechts 72 stuks van gemaakt en de prijs zal ongeveer 750.000 euro bedragen.(Belga)

Het Italiaanse sportwagenmerk kende een turbulente geschiedenis die ook gekenmerkt werd door enkele iconische modellen. Daartoe mag ook de P70 gerekend worden, een prototype racewagen die De Tomaso en Carroll Shelby samen bouwden. Die bolide diende als inspiratie voor het nieuwe model, de P72, die recent werd onthuld. Deze P72 is een hypersportwagen met een retrodesign die wordt aangedreven door een V12-motor in combinatie met een handgeschakelde versnellingsbak. Een spetterende cocktail die ook de originele De Tomaso's van weleer kenmerkte.De nieuwe eigenaars van De Tomaso hebben ook Apollo Automobili in hun portefeuille. Vandaar dat het geen verrassing is dat de P72 de technische basis deelt met de Apollo IE. Het uitbundige design en de luxueuze aankleding gingen wel een totaal andere richting uit die volledig strookt met de geest en het verleden van het Italiaanse sportwagenmerk.Nog enkele cijfers van de De Tomaso P72: de atmosferische V12 6,3 liter levert 780 pk, er worden slechts 72 stuks van gemaakt en de prijs zal ongeveer 750.000 euro bedragen.(Belga)