De snelste wagen op het Autosalon staat verborgen

© Knack.be
Kevin Van der Auwera
Kevin Van der Auwera Online coördinator Trends

De krachtigste wagen op het Autosalon van Brussel staat niet in ‘droompaleis’ 12, maar wel in een exclusieve ruimte op de stand van Autobuzz, een nieuw automediaplatform.

Om zijn lancering in de verf te zetten, liet Autobuzz een door het Zwitserse DMC omgebouwde Lamborghini Aventador overkomen uit Genève.

730 pk

Door een body die volledig uit carbon bestaat, weegt deze sportwagen amper 1.579 kg. Met een cilinderinhoud van 6,5 liter, een vermogen van maar liefst 730 pk (zijn broertje in paleis 12 beschikt over 700 pk, nvdr.) en een koppel van 690 nm heeft hij amper 2,9 seconden nodig om vanuit stilstand op te trekken naar 100 km/u. Autobuzz maakt zich dan ook sterk dat het ‘de snelste wagen op het Autosalon’ is.

Verborgen

Bezoekers die deze superbolide, die circa 400.000 euro waard is, willen bewonderen op het Autosalon, zullen hem echter niet meteen vinden. Hij staat immers te blinken in een afgesloten ruimte van Autobuzz in paleis 9. Wie binnen wil, moet eerst de Facebookpagina van Autobuzz ‘liken’ of zich registreren via de website. Wij konden op de persdag eens piepen…

De snelste wagen op het Autosalon staat verborgen
© Knack.be
De snelste wagen op het Autosalon staat verborgen
© Knack.be

Partner Content