De zesde generatie van de Opel Corsa is gebaseerd op een volledig nieuw ontwerp, dat de basis vormt voor een verhoogde efficiëntie, meldt de Duitse constructeur. De Corsa beleeft zijn première nog voor het jaareinde. Of de wagen nu een diesel-, een benzine- of - voor het eerst - een elektrische motor heeft, iedere nieuwe Corsa haalt voordeel uit het lichtere gewicht: hiermee verbetert de rijdynamiek terwijl ook het brandstofverbruik daalt.

De lichtste versie van de volgende generatie gaat zelfs onder de magische grens van 1000 kilogram: zonder bestuurder zal de vijfdeurs slechts 980 kg wegen. In vergelijking met zijn voorganger is deze uitvoering ongeveer 108 kg lichter. Dat betekent een besparing van ongeveer 10 procent, ook al heeft het nieuwe model een vergelijkbare lengte van 4,06 meter. Het lagere gewicht ondanks de vergelijkbare afmetingen is een opmerkelijke ontwikkelingsprestatie die de klant rechtstreeks ten goede komt.

De Corsa is al sinds zijn introductie in 1982 een bestseller van Opel, waarvan al meer dan 13,6 miljoen exemplaren werden gebouwd in de fabrieken in Zaragoza (Spanje) en Eisenach (Duitsland). De zesde generatie gaat nu in productie en de orderboeken worden deze zomer geopend.(Belga)

De zesde generatie van de Opel Corsa is gebaseerd op een volledig nieuw ontwerp, dat de basis vormt voor een verhoogde efficiëntie, meldt de Duitse constructeur. De Corsa beleeft zijn première nog voor het jaareinde. Of de wagen nu een diesel-, een benzine- of - voor het eerst - een elektrische motor heeft, iedere nieuwe Corsa haalt voordeel uit het lichtere gewicht: hiermee verbetert de rijdynamiek terwijl ook het brandstofverbruik daalt.De lichtste versie van de volgende generatie gaat zelfs onder de magische grens van 1000 kilogram: zonder bestuurder zal de vijfdeurs slechts 980 kg wegen. In vergelijking met zijn voorganger is deze uitvoering ongeveer 108 kg lichter. Dat betekent een besparing van ongeveer 10 procent, ook al heeft het nieuwe model een vergelijkbare lengte van 4,06 meter. Het lagere gewicht ondanks de vergelijkbare afmetingen is een opmerkelijke ontwikkelingsprestatie die de klant rechtstreeks ten goede komt.De Corsa is al sinds zijn introductie in 1982 een bestseller van Opel, waarvan al meer dan 13,6 miljoen exemplaren werden gebouwd in de fabrieken in Zaragoza (Spanje) en Eisenach (Duitsland). De zesde generatie gaat nu in productie en de orderboeken worden deze zomer geopend.(Belga)