De naam is Corolla!

03/10/18 om 19:35 - Bijgewerkt om 19:37

Bron: Belga

Toyota komt naar Parijs met de opvolger van de Auris en die grijpt qua benaming terug naar het verleden, want op de achterklep hangt - net als vroeger - Corolla. In Genève liet Toyota eerder al een glimp zien van de hatchback zien en op de Mondial staat ook de Touring Sports versie (break, nvdr.) onder de spots.

De naam is Corolla!

De naam is Corolla! © BELGA

De breakversie werd overigens in ons land ontwikkeld, in het recent geopende designcentrum in Zaventem. Toyota wilde ook een praktische break leveren en zorgt voor een kofferinhoud van 598 liter.

De naamsverandering is evenwel niet onlogisch, want op bepaalde markten is het model altijd Corolla blijven heten. Ondanks die klassieke naam zit onder de motorkap vernieuwende technologie. Toyota voorziet ook bewust geen dieselmotoren. In de plaats komt een 1.2 turbomotor op benzine met 116 pk, maar veel interessanter zijn de hybride aandrijvingen. Het gaat niet om plug-in exemplaren die je ook aan de stekker kan bijladen.

De meest budgetvriendelijke hybrid krijgt een 1.8 benzinemotor met hybride ondersteuning, goed voor 122 pk. Wie meer wil, wordt op zijn wenken bediend met een tweeliter hybride die een forse 180 pk levert. De Corolla zou in de lente van 2019 in de toonzalen moeten staan.(Belga)