nieuws

De mini-wagen volgens PSA

  • Bijgewerkt om
  • Bron : Belga

De PSA Groep toont een concept van een klein, licht voertuig dat het midden houdt tussen een motor en een auto.

Dit voertuig valt in de klasse van vierwielers met een motor en is het resultaat van het EU Live project "Efficient Urban Light VEhicle" dat 12 partners (waaronder de PSA Groep) uit zes landen groepeert. Dit prototype maakt gebruik van twee elektromotoren (één in elk achterwiel) die door Elaphe en Brembo werden ontwikkeld, en een eencilinder benzinemotor afkomstig van een Peugeot Scooter die ongeveer 45 pk levert.

Tot 70 km/u rijdt dit voertuig zuiver elektrisch, vervolgens springt de benzinemotor bij om tot 130 km/u te versnellen. Samsung ontwikkelde de batterijen. De cilinderinhoud, het vermogen of het verbruik van de verbrandingsmotor zijn niet bekend, maar er is sprake van een rijbereik van 300 km bij een hybride gebruik.

Het voertuig helt in de bochten over zoals een motor, maar er zijn ook deuren voorzien zoals op een auto. Deze laatste geven toegang tot een interieurcabine die de twee inzittenden beschermt tegen de elementen en een mogelijke impact. PSA belooft ook een degelijk comfort dankzij een ophanging die werd ontwikkeld met de know-how uit de autosector.(Belga)

Gocar.be