De Microlino komt eraan

01/02/18 om 16:46 - Bijgewerkt om 16:48

Bron: Belga

De elektrische mini-auto uit Zwitserland Microlino gaat in productie. Dit wordt weldra zonder twijfel een nieuwe blikvanger in het stadsbeeld.

De Microlino komt eraan

De Microlino komt eraan © BELGA

Voor elektrische mini-auto's is wellicht een mooie toekomst weggelegd op vlak van persoonlijke mobiliteit. Daarmee heeft de Microlino alle kansen om tot een succes uit te groeien. Zijn bedenker, Wim Oubouter, verwierf eerder al faam in de micromobiliteit met ontwerpen van elektrische steps en rolplanken. Nu ziet hij het iets groter met de fraaie Microlino.

De assemblage van dit voertuig gebeurt bij Tazzari, een specialist van compacte elektrische wagens. De Microlino wordt namelijk uitsluitend aangedreven door een elektromotor van 20 pk, waarmee een top van 90 km/u haalbaar is en een rijbereik van 120 tot 210 km mogelijk is, naargelang de capaciteit van de gekozen batterij. Met een lengte van 2,5 meter biedt de Microlino plaats aan twee personen en heeft hij ook een koffer van 300 liter. Deze wagen zal ongeveer 12.000 euro kosten. Een exemplaar reserveren kan nu reeds op de website van het bedrijf.(Belga)

Onze partners