De tests vonden plaats tussen 29 januari en 9 februari 2018. Er waren vier pick-up modellen bij betrokken: de Isuzu D-Max 1.9, de Mitsubishi L200, de Nissan Navara en de Toyota Hilux. De deelnemende voertuigen, allen met dubbele cabine, beschikten qua uitrusting over een dieselmotor van de Euro 6-norm, geen hardtop, winterbanden en indien aanwezig een start-stop functie. Met uitzondering van de Toyota waren de wagens voorzien van een manuele versnellingsbak (die keuze was vrij te bepalen door de constructeur).

Tijdens de tests, die plaatsvonden op verschillende types wegen gaande van platteland tot stadsverkeer en autosnelweg, werden alle mogelijke comfortopties zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld en werden er eventuele systemen ter besparing van brandstof geactiveerd. Bijkomstig moesten alle voertuigen het parcours afleggen met een lading van 700 kg.

Hierbij werd het reële brandstofverbruik en de CO2-emissie gemeten. De Isuzu D-Max kwam als beste uit de test met de laagste CO2 en een gemiddeld verbruik van 9,18 l/100 km. Dit resultaat leverde hem 810 Eco-punten op. De jury loofde de D-Max ook omwille van zijn hoog laad- en trekvermogen alsook voor zijn laagste netto gewicht, zijn kwaliteit, zijn prijs en de cilinderinhoud.

De overige drie merken behaalden een eindscore van respectievelijk 750 Eco-punten voor de Toyota Hilux (2e plaats), 714 punten voor de Nissan Navara (3e plaats) en 688 punten voor de Mitsubishi L200 (4e plaats).(Belga)

De tests vonden plaats tussen 29 januari en 9 februari 2018. Er waren vier pick-up modellen bij betrokken: de Isuzu D-Max 1.9, de Mitsubishi L200, de Nissan Navara en de Toyota Hilux. De deelnemende voertuigen, allen met dubbele cabine, beschikten qua uitrusting over een dieselmotor van de Euro 6-norm, geen hardtop, winterbanden en indien aanwezig een start-stop functie. Met uitzondering van de Toyota waren de wagens voorzien van een manuele versnellingsbak (die keuze was vrij te bepalen door de constructeur).Tijdens de tests, die plaatsvonden op verschillende types wegen gaande van platteland tot stadsverkeer en autosnelweg, werden alle mogelijke comfortopties zoals airco en verwarmde zetels uitgeschakeld en werden er eventuele systemen ter besparing van brandstof geactiveerd. Bijkomstig moesten alle voertuigen het parcours afleggen met een lading van 700 kg.Hierbij werd het reële brandstofverbruik en de CO2-emissie gemeten. De Isuzu D-Max kwam als beste uit de test met de laagste CO2 en een gemiddeld verbruik van 9,18 l/100 km. Dit resultaat leverde hem 810 Eco-punten op. De jury loofde de D-Max ook omwille van zijn hoog laad- en trekvermogen alsook voor zijn laagste netto gewicht, zijn kwaliteit, zijn prijs en de cilinderinhoud. De overige drie merken behaalden een eindscore van respectievelijk 750 Eco-punten voor de Toyota Hilux (2e plaats), 714 punten voor de Nissan Navara (3e plaats) en 688 punten voor de Mitsubishi L200 (4e plaats).(Belga)