De goedkoopste en duurste auto op het salon

De goedkoopste en duurste auto op het salon © BELGA

Er is voor ieders smaak én beurs wat te vinden op het autosalon. Dacia maakt zijn reputatie van prijzenkraker waar, terwijl Rolls Royce voor het exclusiefste prijskaartje zorgt.

Goedkoopste

Wie niet veel geld aan een nieuwe auto wil uitgeven, komt vrijwel automatisch terecht bij Dacia. Het budgetmerk van Renault heeft met de 6.990 euro geprijsde Logan de absolute prijzenkraker op de stand staan. Deze vierdeurs met vijf zitplaatsen en een 1,2 liter benzinemotor is trouwens een zeer degelijke auto, weliswaar zonder enige comfortsnufjes. Ook de completer uitgeruste versies blijven nog beneden de magische kaap van 10.000 euro, waar verder nog enkel de Ford Ka slaagt onder te blijven.

Duurste

Aan de andere kant van het financiële spectrum zijn alle toeters en bellen uiteraard meteen voorzien. Van de aanwezige merken heeft Rolls Royce met de Phantom de duurste wagen in de brochure staan. Deze limousine met verlengde wielbasis voor extra beenruimte en comfort op achterbank verandert van eigenaar voor iets meer dan 500.000 euro. Zonder speciale ‘bespoke’ opties die meestal oplopen tot de waarde van een stadswagen.

Uitverkocht

Op de Porsche-stand staat ook de 918 Spyder met een prijskaartje van een goede 768.000 euro, maar dit model is reeds uitverkocht. Indrukwekkend, maar nog decadenter wordt de Bugatti Chiron, die in maart op het autosalon van Genève wordt onthuld en een slordige 2,2 miljoen euro zal kosten. (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content