De eerste Land Rover komt opnieuw tot leven

16/01/18 om 18:03 - Bijgewerkt om 18:05

Bron: Belga

De allereerste terreinwagen van Land Rover, een Series 1 uit 1948, zal volledig gerestaureerd worden om een plaats te krijgen in het museum voor de 70ste verjaardag van het merk.

De eerste Land Rover komt opnieuw tot leven

De eerste Land Rover komt opnieuw tot leven © BELGA

Dit exemplaar is de technische eenvoud zelve, maar pakte toch al uit met een bijzonder ingenieus concept dat ooit op het Salon van Amsterdam van 1948 werd voorgesteld. Deze wagen is nog steeds "in leven" en is daarmee een symbool van de legendarische robuustheid van Land Rover.

De constructeur gaat dit icoon nu een volledige renovatie geven, waarmee het één van de blikvangers wordt in het feestjaar 2018, ter gelegenheid van de 70ste verjaardag van Land Rover.

Dit voertuig deed dienst tot de jaren '60 en belandde dan lange tijd in een Engels weiland, waarna het een eerste maal werd gerestaureerd. Later verzeilde de wagen weer ergens in een tuin en werd hij eerder bij toeval opgemerkt in de buurt van Solihull, de bakermat van het merk. De historici van Jaguar Land Rover Classic hebben heel wat opzoekwerk verricht om het verleden van deze wagen na te gaan.

In de loop van 2018 zullen de specialisten van Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry de restauratie uitvoeren. Ook al lijkt dit een formaliteit voor het merk, toch zal het een hele klus worden, omdat tal van elementen en onderdelen opnieuw vervaardigd moeten worden en ook de motor volledig moet gereviseerd moet worden.(Belga)

Onze partners