De Alfa Romeo 6C was de mooiste op de Zoute Grand Prix 2018

De Alfa Romeo 6C was de mooiste op de Zoute Grand Prix 2018 © BELGA

Tijdens het Concours d’Elégance, dat het voorbije weekend werd georganiseerd in het kader van de Zoute Grand Prix 2018, kende de jury, voorgezeten door Philippe Kantor van Bonhams Europe, de “Best of Show” prijs toe aan een Alfa Romeo 6C 2500 SS Coupé Touring Superleggera uit 1948.

Deze wagen behoort toe aan verzamelaar Johan van Puyvelde, die de overwinning toeschrijft aan drie bijzondere eigenschappen van zijn Alfa: zijn buitengewoon fraai voorkomen, dankzij het koetswerk van de hand van het befaamde huis Touring Superleggera, het feit dat het sportieve chassis stamt van voor de Tweede Wereldoorlog en ooit in competitie bestuurd werd door de Italiaan Tazio Nuvolari, en tenslotte zijn unieke grijze kleur.

Deze uiterste exclusieve wagen wordt aangedreven door de bekende en in zijn tijd revolutionaire zes-cilinder-in-lijn die werd ontwikkeld door ingenieur Vittorio Jano. In 1948 werd ook een Competizione versie geproduceerd, die in 1950 de Targa Florio won en ook twee keer derde werd in de Mille Miglia, in 1949 en 1950. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content