Dallara onthult Stradale

20/11/17 om 17:07 - Bijgewerkt om 17:09

Bron: Belga

Dallara is een bekende Italiaanse constructeur van racewagens die nu zijn eerste straatauto lanceert met de passende naam 'Stradale'.

Dallara onthult Stradale

Dallara onthult Stradale © BELGA

Het werd uiteraard een zeer sportieve wagen, want sportiviteit zit in de genen van de Italiaanse constructeurs van racewagens uit Parma. Eenzitters zijn de specialiteit van het huis, dat ooit het chassis van de Scuderia Italia F1 bouwde, maar ook in de prototypeklassen werd succes geboekt. Het lag dan ook in de lijn der verwachtingen dat de eerste straatauto van Dallara zeer sportief zou zijn.

De Stradale lost die verwachtingen inderdaad in. Het werd een speedster met een zeer dynamische look die nog extra benadrukt wordt door de imposante achterspoiler. Daarmee lijkt de wagen zo klaar om een circuit op te stuiven. Voor de aandrijving zorgt een 2,3-liter Ford EcoBoost motor die 405 pk levert en gekoppeld is aan een manuele zesversnellingsbak. In combinatie met het pluimgewicht van 860 kilogram moet dat zeker denderende prestaties geven.

Dallara wil de volgende vijf jaar 600 exemplaren maken van de Stradale die een prijskaartje van 155.000 euro krijgt. Optioneel is ook een voorruit en een targadak met vleugeldeuren verkrijgbaar. Hiermee krijgt de markt van exotische sportwagens er weer een kanjer bij.(Belga)

Onze partners