Dacia in Brussel met nieuwe Duster

Dacia komt naar Brussel met nieuwe Duster © BELGA

Dacia toont op het autosalon van Brussel de nieuwe Duster. Het model blijft een absolute bestseller voor de Roemeense Renault-dochter. Ook het nieuwe model is erg herkenbaar.

“Never change the winning team”, dit adagio is meer dan ooit van toepassing op de nieuwe Duster die de constructeur zopas heeft gelanceerd. De nieuweling kreeg volledig vernieuwd koetswerk en toch blijft hij voor iedereen als Duster herkenbaar. Hij oog breder, want de koplampen verhuisden zowel voor- als achteraan meer naar de flank.

Binnenin ziet het er allemaal een beetje degelijker uit maar de hoofdtoon blijf soberheid. Los daarvan kan je de Duster ook bestellen met hedendaags infotainment.

Onder de motorkap is er keuze uit twee benzinemotoren: de bestaande atmosferische 1.6 (115 pk) en de 1.2 turbomotor met 125 pk. Dieselrijders worden bediend met de 1.5 DCi die 90 of 110 pk levert. Vierwielaandrijving blijft gereserveerd voor de 125 pk benzinemotor en de 110 pk sterke diesel. Op diezelfde motorisaties kunnen klanten ook een gerobotiseerde transmissie bestellen. De absolute basisversie met de 1.6 benzinemotor van 115 pk is er al vanaf 11.900 euro.

Partner Content