Het voertuig werd tijdens een bezoek aan het pauselijk verblijf in het Vaticaan, aan de Heilige Vader afgeleverd door Christophe Dridi, algemeen directeur van Groupe Renault in Roemenië en CEO van Automobile Dacia SA, en door Xavier Martinet, algemeen directeur van Groupe Renault Italië.

De 'Pausmobiel' combineert een witte koetswerkkleur met een beige interieur. Het op de Dacia Duster gebaseerde model is 4,34 meter lang en 1,80 meter breed. Het voertuig werd in Roemenië omgebouwd door het Departement Prototypes en het 'Speciale Behoeften'-team van Dacia, in samenwerking met koetswerkbouwer Romturingia. Deze aangepaste versie telt 5 plaatsen, waaronder 1 bijzonder comfortabele achterbank. Het voertuig biedt ook oplossingen en accessoires die werden ontworpen met het oog op de specifieke toepassingen van het Vaticaan: een groot open dak, een verwijderbare bovenbouw van glas, een 30 mm lagere bodemvrijheid voor een makkelijkere toegang tot het interieur en interne en externe steunelementen. (Belga)

Het voertuig werd tijdens een bezoek aan het pauselijk verblijf in het Vaticaan, aan de Heilige Vader afgeleverd door Christophe Dridi, algemeen directeur van Groupe Renault in Roemenië en CEO van Automobile Dacia SA, en door Xavier Martinet, algemeen directeur van Groupe Renault Italië.De 'Pausmobiel' combineert een witte koetswerkkleur met een beige interieur. Het op de Dacia Duster gebaseerde model is 4,34 meter lang en 1,80 meter breed. Het voertuig werd in Roemenië omgebouwd door het Departement Prototypes en het 'Speciale Behoeften'-team van Dacia, in samenwerking met koetswerkbouwer Romturingia. Deze aangepaste versie telt 5 plaatsen, waaronder 1 bijzonder comfortabele achterbank. Het voertuig biedt ook oplossingen en accessoires die werden ontworpen met het oog op de specifieke toepassingen van het Vaticaan: een groot open dak, een verwijderbare bovenbouw van glas, een 30 mm lagere bodemvrijheid voor een makkelijkere toegang tot het interieur en interne en externe steunelementen. (Belga)