Dat meldt D'Ieteren Auto donderdagavond, nadat Volkswagen dinsdagavond zelf bekendgemaakt had dat bij een lopend intern onderzoek onregelmatigheden werden vastgesteld met betrekking tot de CO2-uitstootwaarden en verbruikscijfers van voertuigen met een diesel- en benzinemotor. Lopende bestellingen zullen echter wel worden afgehandeld. Volgens de Volkswagen-groep zijn er wereldwijd ongeveer 800.000 voertuigen in circulatie betrokken. D'Ieteren Auto kan op dit moment niet bevestigen of er ook in België voertuigen in omloop getroffen zijn door deze nieuwe onregelmatigheden. De invoerder meldde eerder al contact op te nemen met de verschillende betrokken federale en regionale overheden voor overleg over de nodige maatregelen en om enige financiële impact voor zijn klanten te vermijden.

De Volkswagen-groep heeft volgens D'Ieteren Auto daarenboven aan al zijn dochterondernemingen en onafhankelijke invoerders, waaronder D'Ieteren Auto, meegedeeld dat actueel gecommercialiseerde modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en ¦koda uitgerust met een dwars geplaatste TDI-motor en een cilinderinhoud van 1.4 l, 1.6 l en 2.0 l, of met een 1.4 TSI- of TFSI-motor, mogelijk eveneens getroffen zouden kunnen zijn door deze nieuwe onregelmatigheden. Het gaat om ongeveer 25 procent van de in 2015 gecommercialiseerde modellenmix. De Volkswagen-groep garandeert dat er geen impact is op de technische veiligheid van de betrokken voertuigen. (Belga/TE)

Dat meldt D'Ieteren Auto donderdagavond, nadat Volkswagen dinsdagavond zelf bekendgemaakt had dat bij een lopend intern onderzoek onregelmatigheden werden vastgesteld met betrekking tot de CO2-uitstootwaarden en verbruikscijfers van voertuigen met een diesel- en benzinemotor. Lopende bestellingen zullen echter wel worden afgehandeld. Volgens de Volkswagen-groep zijn er wereldwijd ongeveer 800.000 voertuigen in circulatie betrokken. D'Ieteren Auto kan op dit moment niet bevestigen of er ook in België voertuigen in omloop getroffen zijn door deze nieuwe onregelmatigheden. De invoerder meldde eerder al contact op te nemen met de verschillende betrokken federale en regionale overheden voor overleg over de nodige maatregelen en om enige financiële impact voor zijn klanten te vermijden. De Volkswagen-groep heeft volgens D'Ieteren Auto daarenboven aan al zijn dochterondernemingen en onafhankelijke invoerders, waaronder D'Ieteren Auto, meegedeeld dat actueel gecommercialiseerde modellen van de merken Volkswagen, Audi, Seat en ¦koda uitgerust met een dwars geplaatste TDI-motor en een cilinderinhoud van 1.4 l, 1.6 l en 2.0 l, of met een 1.4 TSI- of TFSI-motor, mogelijk eveneens getroffen zouden kunnen zijn door deze nieuwe onregelmatigheden. Het gaat om ongeveer 25 procent van de in 2015 gecommercialiseerde modellenmix. De Volkswagen-groep garandeert dat er geen impact is op de technische veiligheid van de betrokken voertuigen. (Belga/TE)