Er was al de Z06 met 647 pk, maar nu doet de ZR1 er nog een stevig schepje bovenop met een vermogen van maar liefst 766 pk en 969 Nm aan koppel! Dat wordt gepuurd uit de bekende 6,2 liter V8-motor die voor deze gelegenheid werd voorzien van een supercharger en een dubbele brandstofinjectie. Het schakelwerk gebeurt manueel met een zevenbak of met een 8-trapsautomaat.

De exacte prestaties van de nieuwe ZR1 houdt de constructeur nog even geheim, maar dit moet veruit de snelste Corvette ooit worden. Dat betekent een sprint van 0 tot 100 km/u in slechts enkele tellen en een topsnelheid van meer dan 335 km/u! Wel is al geweten dat de aangepaste stroomlijn bij die topsnelheid 430 kg neerwaartse druk zou produceren. Er zullen zelfs twee varianten komen: een 'Low Wing' die een hogere topsnelheid toelaat en een 'High Wing' met extra splitters, een gigantische achtervleugel en een strakker afgestelde Magnetic Ride Control demping.

Wie de Corvette nog niet opvallend genoeg vindt, kan als extra het Sebring Orange Design Package bestellen dat met een oranje aankleding van het koetswerk, maar ook van de veiligheidsgordels, de stiksels van de interieurbekleding en de remklauwen, zeker zal opvallen. Deze nieuwe Corvette ZR1 komt in het voorjaar van 2018 op de markt. De prijs is nog niet bekend maar zal wellicht net als deze bolide erg exclusief zijn.(Belga)

Er was al de Z06 met 647 pk, maar nu doet de ZR1 er nog een stevig schepje bovenop met een vermogen van maar liefst 766 pk en 969 Nm aan koppel! Dat wordt gepuurd uit de bekende 6,2 liter V8-motor die voor deze gelegenheid werd voorzien van een supercharger en een dubbele brandstofinjectie. Het schakelwerk gebeurt manueel met een zevenbak of met een 8-trapsautomaat.De exacte prestaties van de nieuwe ZR1 houdt de constructeur nog even geheim, maar dit moet veruit de snelste Corvette ooit worden. Dat betekent een sprint van 0 tot 100 km/u in slechts enkele tellen en een topsnelheid van meer dan 335 km/u! Wel is al geweten dat de aangepaste stroomlijn bij die topsnelheid 430 kg neerwaartse druk zou produceren. Er zullen zelfs twee varianten komen: een 'Low Wing' die een hogere topsnelheid toelaat en een 'High Wing' met extra splitters, een gigantische achtervleugel en een strakker afgestelde Magnetic Ride Control demping.Wie de Corvette nog niet opvallend genoeg vindt, kan als extra het Sebring Orange Design Package bestellen dat met een oranje aankleding van het koetswerk, maar ook van de veiligheidsgordels, de stiksels van de interieurbekleding en de remklauwen, zeker zal opvallen. Deze nieuwe Corvette ZR1 komt in het voorjaar van 2018 op de markt. De prijs is nog niet bekend maar zal wellicht net als deze bolide erg exclusief zijn.(Belga)