Lambretta heeft een heuse geschiedenis achter zich met diverse economische strubbelingen. Vandaag lijkt het merk een nieuwe kans te krijgen in de vorm van Lambretta GmbH, een joint venture tussen het Lambretta Consortium (Innocenti SA, Lugano, Zwitserland) - dat alle rechten op de naam bezit - en de Oostenrijkse KSR Group GmbH.

De lat ligt duidelijk hoog want vanaf de start wil men drie nieuwe modelreeksen lanceren: de V50 Special, V125 Special en V200 Special. Het design gebeurde bij het Oostenrijkse studiebureau Kiska (KTM, Husqvarna, KSR MOTO en CFMOTO) en er werd rekening gehouden met de wensen van de Lambretta-gemeenschap over de hele wereld. Daarom herken je meteen typische Lambretta kenmerken die de legendarische Lambretta modellen zo succesvol hebben gemaakt. Deze nieuwe Lambretta modellen zijn uitgerust met moderne technologie: LED koplampen, schijfremmen, digitaal dashboard (maar analoge meter!) en hij voldoet aan de Euro4-emissienorm.

De productie van de V-Special start eind 2017 en de leveringen starten vanaf maart 2018. Door de reputatie van het merk bestaat er in meer dan 50 landen een dealernet. Voor België zal de KSR groep deze origineel ogende Lambretta's verdelen. De V50 kost 2.799 euro, de V125 betaal je 3.399 euro en de V200 koop je vanaf 3.999 euro. (Belga)

Lambretta heeft een heuse geschiedenis achter zich met diverse economische strubbelingen. Vandaag lijkt het merk een nieuwe kans te krijgen in de vorm van Lambretta GmbH, een joint venture tussen het Lambretta Consortium (Innocenti SA, Lugano, Zwitserland) - dat alle rechten op de naam bezit - en de Oostenrijkse KSR Group GmbH.De lat ligt duidelijk hoog want vanaf de start wil men drie nieuwe modelreeksen lanceren: de V50 Special, V125 Special en V200 Special. Het design gebeurde bij het Oostenrijkse studiebureau Kiska (KTM, Husqvarna, KSR MOTO en CFMOTO) en er werd rekening gehouden met de wensen van de Lambretta-gemeenschap over de hele wereld. Daarom herken je meteen typische Lambretta kenmerken die de legendarische Lambretta modellen zo succesvol hebben gemaakt. Deze nieuwe Lambretta modellen zijn uitgerust met moderne technologie: LED koplampen, schijfremmen, digitaal dashboard (maar analoge meter!) en hij voldoet aan de Euro4-emissienorm. De productie van de V-Special start eind 2017 en de leveringen starten vanaf maart 2018. Door de reputatie van het merk bestaat er in meer dan 50 landen een dealernet. Voor België zal de KSR groep deze origineel ogende Lambretta's verdelen. De V50 kost 2.799 euro, de V125 betaal je 3.399 euro en de V200 koop je vanaf 3.999 euro. (Belga)