Cobra herleeft met AC GT Roadster

De Britse constructeur AC brengt een hedendaagse versie van de iconische Cobra die zijn roots niet verloochent.

De AC Cobra is een van de grote klassiekers in de autogeschiedenis en zowat het archetype van de pure sportwagen uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Recent besloot de Britse constructeur een aangepaste, hedendaagse versie van deze roadster te bouwen.

Deze AC GT Roadster behoudt de bekende stoere, ronde koetswerklijnen in retrostijl en ook de potente V8 Ford. Maar verder werd een nieuw aluminium spaceframe chassis met een langere wielbasis en aangepaste remmen ontwikkeld en kan de roadster rekenen op veel moderne technologie, zoals een koolstofvezel koetswerk, led-verlichting, elektrische ramen en een navigatiesysteem.

Potente V8

Voor de aandrijving is de V8 Ford voorzien van een supercharger die 663 pk en 780 Nm ontwikkelt, waarmee de sprint van 0 naar 100 km/u in 3,4 seconden lukt. Er is keuze uit een handgeschakelde zesversnellingsbak of een 10-trapsautomaat.

De beperkte productie van de AC GT Roadster start dit voorjaar. Elk exemplaar kan volledig gepersonaliseerd worden en de klant telt daar een goede 330.000 euro voor neer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content