Deze Citroën E-Berlingo Multispace is natuurlijk geen complete verrassing. Het Franse automerk heeft van de bestelwagenversie al een elektrische variant in het aanbod, zodat een afgeleide voor personenvervoer voor de hand lag. Meteen krijgt de groeiende markt van elektrische wagens er weer een sterke concurrent bij. Want deze compacte monovolume is bijzonder interessant voor wie schoon in en rond de stad wil rijden en toch alle functionaliteit en ruimte van de Berlingo wenst te behouden.

De E-Berlingo Multispace wordt aangedreven door een 77 pk sterke elektromotor en haalt zijn energie uit een lithium-ion batterijpakket van 22,5 kWh waarmee ongeveer 170 km kan worden afgelegd. Aan een snellader kan de batterij reeds in een kwartier voor de helft bijgeladen worden, terwijl 80% laden een half uur in beslag neemt. Aan een gewone huisstekker duurt het zo'n 8 uur om de E-Berlingo volledig op te laden. Via een app kan de bestuurder steeds de batterijlading controleren en ook op afstand de verwarming of koeling van het interieur instellen. De marktlancering van de Citroën E-Berlingo Multispace is na de zomer gepland. Tegen dan zal ook de prijs bekend zijn.(Belga)

Deze Citroën E-Berlingo Multispace is natuurlijk geen complete verrassing. Het Franse automerk heeft van de bestelwagenversie al een elektrische variant in het aanbod, zodat een afgeleide voor personenvervoer voor de hand lag. Meteen krijgt de groeiende markt van elektrische wagens er weer een sterke concurrent bij. Want deze compacte monovolume is bijzonder interessant voor wie schoon in en rond de stad wil rijden en toch alle functionaliteit en ruimte van de Berlingo wenst te behouden.De E-Berlingo Multispace wordt aangedreven door een 77 pk sterke elektromotor en haalt zijn energie uit een lithium-ion batterijpakket van 22,5 kWh waarmee ongeveer 170 km kan worden afgelegd. Aan een snellader kan de batterij reeds in een kwartier voor de helft bijgeladen worden, terwijl 80% laden een half uur in beslag neemt. Aan een gewone huisstekker duurt het zo'n 8 uur om de E-Berlingo volledig op te laden. Via een app kan de bestuurder steeds de batterijlading controleren en ook op afstand de verwarming of koeling van het interieur instellen. De marktlancering van de Citroën E-Berlingo Multispace is na de zomer gepland. Tegen dan zal ook de prijs bekend zijn.(Belga)