Citroën Cactus verliest airbumps

30/10/17 om 07:53 - Bijgewerkt om 07:54

Bron: Belga

Citroën lanceert de tweede generatie van de hippe Cactus en met dit vernieuwde model mikt de Franse constructeur vooral op extra status. Het koetswerk oogt zakelijk want de typische Airbumps op de deuren, die de wagen uniek maakten in zijn segment, werden geschrapt.

Citroën Cactus verliest airbumps

Citroën Cactus verliest airbumps © BELGA

Citroën wil wel extra comfort bieden want het merk maakt gebruik van hydraulische kussens en op die manier gaat de autoconstructeur in zekere zin terug naar de roots met de hydraulische demping. Het nieuwe systeem werkt met een extra oliekamers in de schokdemper waardoor het comfort wordt verhoogd. Verder wordt ook het zitcomfort verbeterd met aangepast meubilair.

Deze auto wordt nog steeds in het C-segment gepositioneerd en biedt ook tal van rijhulpsystemen. De motorisaties zijn vergelijkbaar met die van het uittredende model. Voor dieselrijders is er de 1.6 HDi en voor benzineklanten biedt Citroën een interessant alternatief met de 1.2 driecilinder waarvan een versie met en eentje zonder turbo bestaat. Citroën biedt verder een breed gamma rijhulpsystemen en net als bij de eerste generatie Cactus zijn er tal van personaliseringsmogelijkheden met 31 mogelijke koetswerkkleuren en vijf interieurstijlen.(Belga)

Onze partners