De voorbije maanden stelde Citroën de nieuwe C3 R5 op punt tijdens onder meer 4.000 testkilometers in de meest uiteenlopende omstandigheden. Volgend weekend volgt dan het langverwachte debuut in het Frans rallykampioenschap met Yoann Bonato aan het stuur in de Rally du Var. In 2018 zal de C3 R5 opduiken in tal van kampioenschappen in verschillende landen.

De nieuwe Citroën C3 R5 is bestemd voor FIA R5 klasse die zich richt op privéteams die auto's voor een relatief bescheiden budget willen inzetten. Maar door hun specificaties doen de R5-rallywagens toch sterk aan de WRC-auto's denken: vierwielaandrijving, een 1,6 liter turbomotor met directe injectie met een vermogen van ongeveer 280 pk en een sequentiële versnellingsbak.

"Er is een directe link tussen de C3 R5 en de C3 WRC", verklaart Pierre Budar, directeur ontwikkeling bij Citroën Sport. "Zo is de rolkooi van beide auto's ontworpen door dezelfde ingenieur. Het ontwerp is hier en daar aangepast om te voldoen aan het reglement en om een serieproductie op kleine schaal mogelijk te maken. Ook de motor is intern ontwikkeld met de in serie geproduceerde krachtbron als uitgangspunt, zodat de hoge prestaties worden gecombineerd met een optimale betrouwbaarheid. Het resultaat moet een homogeen product vormen dat perfect beantwoordt aan de ambities van de klanten die kiezen voor de Citroën C3 R5."(Belga)

De voorbije maanden stelde Citroën de nieuwe C3 R5 op punt tijdens onder meer 4.000 testkilometers in de meest uiteenlopende omstandigheden. Volgend weekend volgt dan het langverwachte debuut in het Frans rallykampioenschap met Yoann Bonato aan het stuur in de Rally du Var. In 2018 zal de C3 R5 opduiken in tal van kampioenschappen in verschillende landen.De nieuwe Citroën C3 R5 is bestemd voor FIA R5 klasse die zich richt op privéteams die auto's voor een relatief bescheiden budget willen inzetten. Maar door hun specificaties doen de R5-rallywagens toch sterk aan de WRC-auto's denken: vierwielaandrijving, een 1,6 liter turbomotor met directe injectie met een vermogen van ongeveer 280 pk en een sequentiële versnellingsbak."Er is een directe link tussen de C3 R5 en de C3 WRC", verklaart Pierre Budar, directeur ontwikkeling bij Citroën Sport. "Zo is de rolkooi van beide auto's ontworpen door dezelfde ingenieur. Het ontwerp is hier en daar aangepast om te voldoen aan het reglement en om een serieproductie op kleine schaal mogelijk te maken. Ook de motor is intern ontwikkeld met de in serie geproduceerde krachtbron als uitgangspunt, zodat de hoge prestaties worden gecombineerd met een optimale betrouwbaarheid. Het resultaat moet een homogeen product vormen dat perfect beantwoordt aan de ambities van de klanten die kiezen voor de Citroën C3 R5."(Belga)