Deze conceptversie is felblauw en heeft vooral opvallende proporties, want hij meet 4,66 meter, maar hij heeft een gigantische wielbasis van ruim 3 meter. Verder is hij opvallend breed en laag en de vormen werden deze keer geleend bij de luchtvaart. Ook de wielen en de spatborden die buiten het koetswerk vallen zijn opmerkelijk.

In het platform van de conceptversie zit een batterij met een capaciteit van 100 kWh verwerkt en zo weten we meteen dat er een volledig elektrische aandrijving wordt voorzien. De constructeur claimt overigens een rijbereik van 800 km met één laadbeurt. De 1919 zet - hoewel zijn naam anders doet vermoeden - puike prestaties neer met een topsnelheid van 200 km/u en hij spurt van 0 tot 100 km/u in amper 5 seconden. Binnenin werd gekozen voor een lounge-interieur, want er wordt een autonome rijfunctie voorzien.

Het is niet meteen de bedoeling om een productieversie van dit model te lanceren. De 1919 wil vooral de designrichting aangeven die Citroën pakweg de volgende tien jaar wil uitgaan.(Belga)

Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands Citroen te koop

Deze conceptversie is felblauw en heeft vooral opvallende proporties, want hij meet 4,66 meter, maar hij heeft een gigantische wielbasis van ruim 3 meter. Verder is hij opvallend breed en laag en de vormen werden deze keer geleend bij de luchtvaart. Ook de wielen en de spatborden die buiten het koetswerk vallen zijn opmerkelijk.In het platform van de conceptversie zit een batterij met een capaciteit van 100 kWh verwerkt en zo weten we meteen dat er een volledig elektrische aandrijving wordt voorzien. De constructeur claimt overigens een rijbereik van 800 km met één laadbeurt. De 1919 zet - hoewel zijn naam anders doet vermoeden - puike prestaties neer met een topsnelheid van 200 km/u en hij spurt van 0 tot 100 km/u in amper 5 seconden. Binnenin werd gekozen voor een lounge-interieur, want er wordt een autonome rijfunctie voorzien. Het is niet meteen de bedoeling om een productieversie van dit model te lanceren. De 1919 wil vooral de designrichting aangeven die Citroën pakweg de volgende tien jaar wil uitgaan.(Belga)Voor meer relevante informatie, zie ook Tweedehands Citroen te koop