Circuit Mettet organiseert andermaal trackdays voor motorrijders

19/04/18 om 07:28 - Bijgewerkt om 07:29

Bron: Belga

Het Vitesse Trackdays seizoen dat door RUMESM wordt georganiseerd, telt voor seizoen 2018 13 data op het circuit Jules Tacheny in Mettet. Eén en ander wordt in goede banen geleid door de Mertens Riding School en deze dagen zijn een ideale gelegenheid voor motorrijders om ervaring op te doen of om de rijcapaciteiten verder te verbeteren op een veilig en modern circuit.

Circuit Mettet organiseert andermaal trackdays voor motorrijders

Circuit Mettet organiseert andermaal trackdays voor motorrijders © BELGA

De lente breekt eindelijk door en dat is meteen ook het startschot voor het Vitesse Trackdays seizoen van RUMESM (Royal Union Motor de l'Entre-Sambre-et-Meuse) op het circuit Jules Tacheny in Mettet! Zoals elk jaar worden deze circuitdagen georganiseerd door de Mertens Riding School. Het gaat telkens om 6 vrije sessies van 20 minuten waarbij je in veilige omstandigheden heel wat kan bijleren aan het stuur van je eigen motor.

Alle deelnemers kunnen er genieten va het advies van Stéphane Mertens - voormalig wereldkampioen enduro - en zijn team. Voor seizoen 20018 worden 13 data georganiseerd tussen april en oktober. Deze sessies zijn interessant omdat de reeksen worden ingedeeld voor debutanten, gevorderden, ervaren motards en experten. Om het voor iedereen veilig te houden, worden de verschillende groepen ingedeeld volgens het niveau van de deelnemers.

Rond de middag worden de groepen indien nodig herzien om het niveau zo homogeen mogelijk te houden. Er worden korte briefings gehouden, de timing wordt strikt gerespecteerd, baancommissarissen zijn op post en het team telt ook een ervaren medische staf. Piloten kunnen ook gebruik maken van diensten zoals telemetrie, technische service en bandenservice. Bijkomende informatie en inschrijvingsformulieren kan u vinden op de website www.mertensschool.com.(Belga)

Onze partners