Chinese GAC Enverge met vleugeldeuren

17/01/18 om 14:06 - Bijgewerkt om 14:08

Bron: Belga

De Chinese constructeur GAC (Guangzhou Automobiles) onthulde in Detroit een prototype van een opvallende, elektrische SUV die Enverge werd gedoopt. Is dit het signaal voor de Amerikaanse start van GAC?

Chinese GAC Enverge met vleugeldeuren

Chinese GAC Enverge met vleugeldeuren © BELGA

De Chinese automerken laten geen gelegenheid passeren om voor een verrassing te zorgen. Deze weekt onthulde GAC (een onderdeel van de Guangzhou Groep) in Detroit de Enverge. GAC is nog vooral actief op zijn thuismarkt, waar vorig jaar 500.000 wagens werden verkocht, maar wil weldra de hele wereld veroveren, te beginnen met de Amerikaanse markt met een nieuw gamma voertuigen.

Het Enverge concept is één van de eerste pionnen in deze ontwikkelingsstrategie. Het gaat om een compacte elektrische SUV die toegang tot interieur verschaft via twee grote vleugeldeuren, die uiteraard erg opvallen als ze geopend zijn. De GAC Enverge maakt gebruik van een 71 kWh batterij die een rijbereik van 600 kilometer zou opleveren en via inductie kan worden opgeladen. Aan een snellader zou de Enverge in slechts 10 minuten 400 kilometer aan autonomie winnen. Een vermogen van 235 pk moet degelijke prestaties verzekeren, met een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,4 seconden.

Het is bekend dat Guangzhou Automobiles al sedert 2008 samenwerkt met Fiat-Chrysler om op de "sterke" markten door te breken. Buiten de uitwisseling van technologie, zou ook het distributienetwerk van de Italiaanse groep gebruikt kunnen worden voor de ontplooiing in Europa en de Verenigde Staten. (Belga)

Onze partners