Tellerfraude is in België, met uitzondering van import en export, dus quasi compleet verdwenen, volgens Carpass. Dit bewijzen niet alleen de cijfers van deze organisatie, maar ook de geluiden die uit de markt en van gespecialiseerde politiediensten worden opgevangen. De Belgische consument hoeft zich voortaan minder zorgen te maken over de juiste kilometerstand wanneer hij een gebruikte auto koopt. Dit sterkt het vertrouwen in de markt en komt de eerlijke autohandel uiteraard ten goede.

Toch waren er ook recent nog enkele uitzonderingen op deze positieve tendens, die dankzij Carpass aan het licht kwamen. De zwaarste fraude betrof een Mercedes C 220 CDI uit 2005, waarvan men de tellerstand met bijna 400.000 km terugdraaide! In 2015 ontving Carpass 14,81 miljoen kilometerstanden, afkomstig van 11.124 ondernemingen en vestigingen. Uit deze cijfers blijkt ook dat de Belgische tweedehandsauto of -bestelwagen gemiddeld 8 jaar en 4,6 maanden oud is en bij verkoop gemiddeld 116.971 km op de teller heeft staan.(Belga)

Tellerfraude is in België, met uitzondering van import en export, dus quasi compleet verdwenen, volgens Carpass. Dit bewijzen niet alleen de cijfers van deze organisatie, maar ook de geluiden die uit de markt en van gespecialiseerde politiediensten worden opgevangen. De Belgische consument hoeft zich voortaan minder zorgen te maken over de juiste kilometerstand wanneer hij een gebruikte auto koopt. Dit sterkt het vertrouwen in de markt en komt de eerlijke autohandel uiteraard ten goede.Toch waren er ook recent nog enkele uitzonderingen op deze positieve tendens, die dankzij Carpass aan het licht kwamen. De zwaarste fraude betrof een Mercedes C 220 CDI uit 2005, waarvan men de tellerstand met bijna 400.000 km terugdraaide! In 2015 ontving Carpass 14,81 miljoen kilometerstanden, afkomstig van 11.124 ondernemingen en vestigingen. Uit deze cijfers blijkt ook dat de Belgische tweedehandsauto of -bestelwagen gemiddeld 8 jaar en 4,6 maanden oud is en bij verkoop gemiddeld 116.971 km op de teller heeft staan.(Belga)