Deze editie van de Brussels Motor Show gaat het, zoals traditioneel tijdens de pare jaren, om een "groot" salon. Het salon kan vijf wereldpremières, dertien Europese en 35 Belgische premières presenteren. Koning Filip zal het salon plechtig openen op donderdag 11 januari, een dag die voorbehouden wordt aan B2B en professionals.

De exposanten van gemotoriseerde tweewielers winnen deze editie aan oppervlakte, aangezien ze verhuizen naar de centraal gelegen Paleizen 8 en 9. De auto's nemen Paleizen 1, 3, 4, 5, 6, 7, 11 en 12 in beslag. Organisator Febiac benadrukt dat die acht paleizen meer dan noodzakelijk zijn, "omdat alle belangrijke merken op de Belgische markt present tekenen". "Dat wordt wereldwijd een unicum vandaag de dag", aldus Febiac.

Paleis 1 wordt voorbehouden aan de meest prestigieuze merken. Tijdens het salon zal er ook bijzondere aandacht gaan naar gezinnen met kinderen, met een grote ruimte in Paleis 4 en een "Kids Tour".

Het salon is geopend van 11u tot 19u op weekdagen en van 10u tot 19u tijdens weekenddagen. Op vrijdag 12, maandag 15 en vrijdag 19 januari zijn er nocturnes tot 22u. Tickets kosten 15 euro aan de kassa en 13,25 euro bij aankoop online.(Belga)