Dat maakt Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) vrijdag bekend in een persbericht.

Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kondigde in april 2017 aan dat ze 200 laadpalen voor elektrische voertuigen wenst op de openbare weg. Met de modernisatie van de wegvergunning wil de stad Brussel een voortrekker zijn in de realisatie van het gewestelijk laadpalenplan. Het moet de plaatsing, uitbating en onderhoud van een parkeerplaats met oplaadpunten voor elektrisch aangedreven voertuigen vergemakkelijken.

'Wie oplaadpalen wil plaatsen kan dat nu gemakkelijk bij de Stad Brussel aanvragen', stelt schepen Ampe. 'Zo moedigen we de Brusselaars aan om over te schakelen op propere voertuigen en levert de Stad Brussel haar bijdrage aan een verkeer zonder uitlaatgassen.'

In de nieuwe wegvergunning zijn kwaliteitseisen vastgelegd voor bedrijven die laadpalen willen installeren. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het continu beheer, de uitbating en het onderhoud van de oplaadpalen en bijhorende parkeerplaatsen. De uitbaters staan ook in voor de netheid en mogelijke vervangingen van de laadpalen.

Dat maakt Brussels schepen van Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) vrijdag bekend in een persbericht. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest kondigde in april 2017 aan dat ze 200 laadpalen voor elektrische voertuigen wenst op de openbare weg. Met de modernisatie van de wegvergunning wil de stad Brussel een voortrekker zijn in de realisatie van het gewestelijk laadpalenplan. Het moet de plaatsing, uitbating en onderhoud van een parkeerplaats met oplaadpunten voor elektrisch aangedreven voertuigen vergemakkelijken. 'Wie oplaadpalen wil plaatsen kan dat nu gemakkelijk bij de Stad Brussel aanvragen', stelt schepen Ampe. 'Zo moedigen we de Brusselaars aan om over te schakelen op propere voertuigen en levert de Stad Brussel haar bijdrage aan een verkeer zonder uitlaatgassen.' In de nieuwe wegvergunning zijn kwaliteitseisen vastgelegd voor bedrijven die laadpalen willen installeren. Zo zijn ze verantwoordelijk voor het continu beheer, de uitbating en het onderhoud van de oplaadpalen en bijhorende parkeerplaatsen. De uitbaters staan ook in voor de netheid en mogelijke vervangingen van de laadpalen.