Wat snelle Mercedessen betreft, is vooral de officiële tuner van het Duitse merk AMG bekend. Maar er bestaan ook valabele alternatieven voor wie zich van de massa wil onderscheiden. Bijvoorbeeld Brabus, dat zopas zijn interpretatie van de nieuwe G Klasse onthulde.

In deze B40 (de naamcode bij Brabus) stijgt het vermogen van de 4.0 V8 van de originele 422 pk tot maar liefst 500 pk. Daarmee lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 5,7 seconden. De topsnelheid blijft beperkt tot 210 km/u. Daarnaast nam ook het koppel met 100 Nm toe tot 710 Nm, met veel souplesse en heftigere hernemingen als resultaat.

De Brabus-ingenieurs hebben grondig gewerkt op de elektronica om het voertuig in alle omstandigheden (op de weg en offroad) betrouwbaar te houden. De G Klasse B40 heeft trouwens een garantie van 3 jaar en 100.000 km. Wat de look betreft zorgen de 23" velgen voor een zeer opvallend accent en benadrukt een speciale uitlaat het enorme potentieel van de V8. Als kers op de taart onderstrepen nog tal van andere leuke details het exclusieve karakter van deze uitzonderlijke 4x4.(Belga)

Wat snelle Mercedessen betreft, is vooral de officiële tuner van het Duitse merk AMG bekend. Maar er bestaan ook valabele alternatieven voor wie zich van de massa wil onderscheiden. Bijvoorbeeld Brabus, dat zopas zijn interpretatie van de nieuwe G Klasse onthulde.In deze B40 (de naamcode bij Brabus) stijgt het vermogen van de 4.0 V8 van de originele 422 pk tot maar liefst 500 pk. Daarmee lukt de sprint van 0 tot 100 km/u in slechts 5,7 seconden. De topsnelheid blijft beperkt tot 210 km/u. Daarnaast nam ook het koppel met 100 Nm toe tot 710 Nm, met veel souplesse en heftigere hernemingen als resultaat.De Brabus-ingenieurs hebben grondig gewerkt op de elektronica om het voertuig in alle omstandigheden (op de weg en offroad) betrouwbaar te houden. De G Klasse B40 heeft trouwens een garantie van 3 jaar en 100.000 km. Wat de look betreft zorgen de 23" velgen voor een zeer opvallend accent en benadrukt een speciale uitlaat het enorme potentieel van de V8. Als kers op de taart onderstrepen nog tal van andere leuke details het exclusieve karakter van deze uitzonderlijke 4x4.(Belga)