De eerste stad waar het systeem wordt geïmplementeerd is Berlijn. Men wil de inwoners van de stad een goedkope mobiliteitsoplossing aanbieden. Men gaat van start met 200 geconnecteerde elektrische scooters. De gebruikers kunnen die via een app op hun smartphone vinden en kunnen de dichtstbijzijnde scooter meteen boeken en gebruiken. Voor de logistiek werkt Bosch samen met BCG Digital Ventures en Gogoro.

De scooters zijn ideaal voor de stad omdat ze emissievrij rijden en omdat ze geen (schaarse) parkeerplaatsen claimen. De elektrische scooters halen een topsnelheid van 45 km/u zodat iedereen met een auto- of motorrijbewijs ze kan gebruiken. De minimumleeftijd bedraagt wel 21 jaar.

In de bagageruimte onder het zadel passen een helm en twee batterijen. Met één volgeladen accu kom je ongeveer 100 km ver. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over het laden want dat hoort tot de service van Coup. De prijzen zijn democratisch, want je betaalt 3 euro voor een ritje van 30 minuten of 20 euro voor een ganse dag.(Belga)

De eerste stad waar het systeem wordt geïmplementeerd is Berlijn. Men wil de inwoners van de stad een goedkope mobiliteitsoplossing aanbieden. Men gaat van start met 200 geconnecteerde elektrische scooters. De gebruikers kunnen die via een app op hun smartphone vinden en kunnen de dichtstbijzijnde scooter meteen boeken en gebruiken. Voor de logistiek werkt Bosch samen met BCG Digital Ventures en Gogoro. De scooters zijn ideaal voor de stad omdat ze emissievrij rijden en omdat ze geen (schaarse) parkeerplaatsen claimen. De elektrische scooters halen een topsnelheid van 45 km/u zodat iedereen met een auto- of motorrijbewijs ze kan gebruiken. De minimumleeftijd bedraagt wel 21 jaar. In de bagageruimte onder het zadel passen een helm en twee batterijen. Met één volgeladen accu kom je ongeveer 100 km ver. Gebruikers hoeven zich geen zorgen te maken over het laden want dat hoort tot de service van Coup. De prijzen zijn democratisch, want je betaalt 3 euro voor een ritje van 30 minuten of 20 euro voor een ganse dag.(Belga)