BMW X4 wordt maatje groter

14/02/18 om 14:41 - Bijgewerkt om 14:43

Bron: Belga

BMW onthult een grondige evolutie van zijn compacte SUC, de X4. Die werd een beetje langer en breder, en wil tegelijk praktischer en dynamischer uit de hoek te komen.

BMW X4 wordt maatje groter

BMW X4 wordt maatje groter © BELGA

In het persbericht over de nieuwe BMW X4 legt de Duitse constructeur de nadruk op enkele nieuwigheden zoals de dikkere voorruit die voor een betere geluidsisolatie moet zorgen, de standaard bi-led-koplampen (en full led's optioneel), de grille met actieve lamellen en de nieuwe rijhulpmiddelen die van de topmodellen werden geleend.

Bij de lancering zijn drie benzinemotoren en vier diesels beschikbaar met vermogens tussen 184 en 360 pk. De krachtigste variant is de 3 liter zescilinder. Voor een dynamischer rijgedrag kreeg de X4 een breder spoor, een langere wielbasis en een lager zwaartepunt. Dat komt niet alleen de efficiëntie ten goede, het zorgt ook voor een betere koetswerkstabiliteit die het comfort van de inzittenden verhoogt.

In het interieur zijn geen grote veranderingen te merken en valt vooral de integratie van het nieuwe infotainmentsysteem met een 10,25'' aanraakscherm op. Optioneel zijn eveneens geventileerde stoelen, een head-up display, een sfeerverlichting en tal van andere snufjes verkrijgbaar. (Belga)

Onze partners