BMW viert 100e verjaardag met futuristisch prototype

09/03/16 om 10:52 - Bijgewerkt om 10:52

Bron: Belga

BMW is sinds zijn ontstaan in 1916 één van de belangrijkste spelers in de autosector met een duidelijke visie op mobiliteit. Ook voor zijn 100e verjaardag werpt het Beierse merk een blik naar de toekomst met een spectaculair prototype.

Bij het ontwerp van de BMW Vision Next 100 hebben de designers rekening gehouden met alle trends en nieuwe technologieën die de volgende decennia hun opwachting zullen maken en waarbij uiteraard ook de link werd gelegd naar de innovaties en het design uit het verleden. Deze sportieve berline met coupétrekjes is tegelijk dynamisch en elegant volgens de merktraditie van BMW.

De wagen is met een lengte van 4,90 meter en een hoogte van 1,37 meter eerder compact, maar biedt toch riante binnenafmetingen zoals we dat gewoon zijn in de berlines van BMW. De designers hebben deze wagen namelijk volledig rond het interieur ontworpen, waar de bestuurder een centrale plaats inneemt. Permanente connectiviteit, digitale intelligentie en ultramoderne technologieën staan hem steeds bij. De koperkleurige tint van het koetswerk moet benadrukken dat BMW zich voor zijn toekomstvisie op de auto concentreert op technologie, maar desalniettemin straalt deze verpakking ook de nodige warmte uit.(Belga)

Onze partners