Gedurende de eerste drie maanden van dit jaar steeg de verkoop van BMW-motorfietsen vooral in Europa, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en China. De cijfers zijn vooral goed in Frankrijk waar BMW 3.696 motoren verkocht, een stijging met 14,4 procent maar ook in Italië en China gaan de zaken goed.

Duitsland blijft traditioneel de belangrijkste markt voor BMW Motorrad met bijna 6.000 verkochte exemplaren, voor Frankrijk en Italië. Vooral de grote R 120 GS trailmotor doet het goed (zowel de normale als de Adventure). Het is met 12.361 exemplaren meteen de best verkochte BMW, ver voor de R 1200 RT en de F 700 GS.

BMW Motorrad zal ook in 2017 zijn productoffensief verder zetten met de lancering van maar liefst 14 nieuwe of aangepaste machines. Zo zal ook de RnineT groter worden met in totaal 5 modellen. De instapversie is de G 310 R en dat is een ééncilinder roadster die heel scherp wordt geprijsd (minder dan 5.000 euro). Die wordt straks geflankeerd door de G 310 GS en dat wordt een lichte en wendbare trail met een erg geslaagd design. Deze GS krijgt dezelfde motor en is nauwelijks duurder.

(Belga)

Gedurende de eerste drie maanden van dit jaar steeg de verkoop van BMW-motorfietsen vooral in Europa, Centraal-Amerika, Zuid-Amerika en China. De cijfers zijn vooral goed in Frankrijk waar BMW 3.696 motoren verkocht, een stijging met 14,4 procent maar ook in Italië en China gaan de zaken goed. Duitsland blijft traditioneel de belangrijkste markt voor BMW Motorrad met bijna 6.000 verkochte exemplaren, voor Frankrijk en Italië. Vooral de grote R 120 GS trailmotor doet het goed (zowel de normale als de Adventure). Het is met 12.361 exemplaren meteen de best verkochte BMW, ver voor de R 1200 RT en de F 700 GS. BMW Motorrad zal ook in 2017 zijn productoffensief verder zetten met de lancering van maar liefst 14 nieuwe of aangepaste machines. Zo zal ook de RnineT groter worden met in totaal 5 modellen. De instapversie is de G 310 R en dat is een ééncilinder roadster die heel scherp wordt geprijsd (minder dan 5.000 euro). Die wordt straks geflankeerd door de G 310 GS en dat wordt een lichte en wendbare trail met een erg geslaagd design. Deze GS krijgt dezelfde motor en is nauwelijks duurder. (Belga)