BMW toont roadstertraditie

25/01/18 om 08:31 - Bijgewerkt om 08:33

Bron: Belga

Vrijdag 26 januari opent in de BMW Brand Store in Brussel een thematentoonstelling die helemaal is gewijd aan de roadstertraditie van de Zuid-Duitse constructeur. BMW blik er ook vooruit want ook de conceptversie van de volgende generatie Z4 wordt er getoond.

BMW toont roadstertraditie

BMW toont roadstertraditie © BELGA

De thematentoonstelling 'The Z Story Continues' is de elfde editie van de BMW Art & Design Sessions waarbij de constructeur deze keer aanknoopt met de roadstertraditie die voor het merk met de wit-blauwe propeller start bij de legendarische 507, die in 1955 het levenslicht zag. Naast deze ultieme classic wordt in de Brand Store ook een Z1 (met de deuren die onder de wagen schuiven), een Z4, de Z4 cabrio én de coupéversie getoond. BMW zet er ook de Z8 (bekend van de James Bond-film 'The world is not enough') onder de spots.

Verder blikt men vooruit met de BMW Concept Z4 die in samenwerking met Toyota wordt ontwikkeld, want de toekomstige Toyota Supra zal motor en platform met deze BMW roadster delen. BMW wil deze nieuwe Z4 nog dit jaar commercialiseren. Een eerdere conceptversie die vorig jaar op het concours d'élégance van Pebble Beach werd getoond kreeg toen nog de codenaam Z5, maar in tussentijd werd duidelijk dat ook de nieuwe versie Z4 op de kofferklep zal dragen.(Belga)

Onze partners