BMW ontwikkelt nieuwe elektrische motorisatie

28/11/17 om 08:45 - Bijgewerkt om 08:47

Bron: Belga

De BMW groep wil haar elektrisch aangedreven gamma verder uitbreiden en ontwikkelt een nieuwe elektrische aandrijflijn. Daarvoor investeert de Duitse autobouwer ruim 200 miljoen euro in het kenniscentrum dat deze nieuwe technologie moet uitwerken.

Bij deze nieuwe technologie ligt de klemtoon op een nieuwe generatie batterijen die in het "Battery Cell Competence Centre" in München zullen worden ontwikkeld. Deze R&D-afdeling zal 200 jobs genereren en zal al in 2019 operationeel zijn. Het is de bedoeling om er nieuwe technologieën uit te werken om (betere) batterijen te kunnen produceren. De productietechnieken zullen ook in andere fabrieken kunnen worden toegepast zodat ook externe leveranciers batterijen volgens BMW-specificaties zullen kunnen vervaardigen. Batterijen zijn immers een sleutelelement in de mobiliteit van de toekomst.

BMW zal er ook werken aan een volledig nieuwe en vooral modulaire elektrische aandrijflijn (inclusief motor) die in erg uiteenlopende modellen zal kunnen worden geïntegreerd. Voor de ontwikkeling van de motoren zullen ook geen zeldzame ertsen meer nodig zijn. BMW legt de lat erg hoog, want ze stellen dat de autonomie van zuiver elektrische voertuigen moet oplopen tot 700 km en plug-in hybrids zouden een elektrisch rijbereik krijgen tot 100 km.(Belga)