BMW M5 verbreekt record in China

21/12/17 om 19:55 - Bijgewerkt om 19:57

Bron: Belga

DTM-piloot Bruno Spengler profiteerde van zijn vakantie om een nieuw snelheidsrecord te vestigen met de BMW M5 op het F1-circuit van Shanghai.

Wat doe je als DTM-piloot wanneer het seizoen erop zit? Een beetje met een auto gaan sjezen op een circuit natuurlijk. Dat vond ook BMW-fabrieksrijder Bruno Spengler een goed idee en dus zakte hij af naar Shanghai om er op het F1-circuit in de buurt van de metropool wat te gaan stoeien met de nieuwe BMW M5. Toch kreeg de Canadees nog een opdracht mee van zijn werkgever om zijn snoepreisje enigszins te verantwoorden: het plaatselijk record voor een vierdeursberline scherper stellen.

Aangezien het erg koud was en het circuit er nat bij lag, leek dat geen eenvoudige opdracht te worden voor de DTM-kampioen van 2012. Hij zou flink moeten trappen aan het stuur van de M5 die op de vier wielen wordt aangedreven door een 4,4 liter V8 Biturbo met 600 pk en 750 Nm. Gelukkig kon Spengler, die 15 zeges in de DTM op zijn palmares heeft staan, zijn ervaring en talent in de strijd werpen om er een knaltijd uit te persen. Hij legde een ronde op het F1-circuit af in 2.22.823 minuten, wat 5 seconden sneller is dan de vorige besttijd. Opdracht geslaagd, dus.(Belga)

Onze partners