BMW en BMW M GmbH zijn als sinds 1999 partners van MotoGP organisator Dorna Sports om de safety cars in de motorraces te leveren. Dit seizoen voert de nieuwe BMW M5 de vloot aan, die verder uit zes andere M-modellen zal bestaan. De tweede safety car is een M3, de safety officer en de race director nemen plaats in een M4 Coupé en een M2, een X5 M fungeert als medical car en tenslotte staat er ook nog een BMW M6 Gran Coupé klaar als extra safety car.

De nieuwe M5 wordt natuurlijk de grote blikvanger omdat hij telkens het deelnemersveld even mag aanvoeren. Voor de aandrijving van deze hypersportieve berline zorgt een 4.4 liter V8 met M TwinPower Turbo technologie die goed is voor 600 pk en 750 Nm. Een specifieke xDrive vierwielaandrijving zorgt ervoor dat deze power vlot en efficiënt op het asfalt komt.(Belga)

BMW en BMW M GmbH zijn als sinds 1999 partners van MotoGP organisator Dorna Sports om de safety cars in de motorraces te leveren. Dit seizoen voert de nieuwe BMW M5 de vloot aan, die verder uit zes andere M-modellen zal bestaan. De tweede safety car is een M3, de safety officer en de race director nemen plaats in een M4 Coupé en een M2, een X5 M fungeert als medical car en tenslotte staat er ook nog een BMW M6 Gran Coupé klaar als extra safety car.De nieuwe M5 wordt natuurlijk de grote blikvanger omdat hij telkens het deelnemersveld even mag aanvoeren. Voor de aandrijving van deze hypersportieve berline zorgt een 4.4 liter V8 met M TwinPower Turbo technologie die goed is voor 600 pk en 750 Nm. Een specifieke xDrive vierwielaandrijving zorgt ervoor dat deze power vlot en efficiënt op het asfalt komt.(Belga)