BMW M5 safety car in MotoGP

13/03/18 om 17:27 - Bijgewerkt om 17:29

Bron: Belga

Dit weekend start het nieuwe MotoGP seizoen op het Losail International Circuit in Qatar. Het is het 20ste seizoen dat BMW M de officiële autopartner van deze serie is en dit keer krijgt de nieuwe 600 pk sterke M5 de eer als safety car te fungeren.

BMW en BMW M GmbH zijn als sinds 1999 partners van MotoGP organisator Dorna Sports om de safety cars in de motorraces te leveren. Dit seizoen voert de nieuwe BMW M5 de vloot aan, die verder uit zes andere M-modellen zal bestaan. De tweede safety car is een M3, de safety officer en de race director nemen plaats in een M4 Coupé en een M2, een X5 M fungeert als medical car en tenslotte staat er ook nog een BMW M6 Gran Coupé klaar als extra safety car.

De nieuwe M5 wordt natuurlijk de grote blikvanger omdat hij telkens het deelnemersveld even mag aanvoeren. Voor de aandrijving van deze hypersportieve berline zorgt een 4.4 liter V8 met M TwinPower Turbo technologie die goed is voor 600 pk en 750 Nm. Een specifieke xDrive vierwielaandrijving zorgt ervoor dat deze power vlot en efficiënt op het asfalt komt.(Belga)

Onze partners