Bij BMW mag het altijd iets meer zijn, zelfs voor de topmodellen. Zo krijgt ook de zeer potente M5 nog een opgepepte versie. Deze M5 Competition heeft een licht herwerkte V8 4,4 liter TwinPower-turbo onder de motorkap die voortaan 625 pk produceert. Dat zijn 25 paardjes meer dan de 'gewone' M5. Daarmee spurt hij in 3,3 seconden van 0 tot 100 km/u, wat 0,1 seconde sneller is dan voorheen.

Nog indrukwekkender is de spurt tot 200 km/u die in slechts 10,8 seconden wordt afgehaspeld. De topsnelheid bedraagt nog steeds 305 km/u.

Naast de sterkere prestaties onderscheidt de M5 Competition zich eveneens door een dieper uitlaatgeluid, zwarte accenten voor onder andere de radiatorgrille, specifieke wielen en een aangepaste set-up van de ophanging en de sturing van de transmissie en de krachtbron. Meer details en de prijs worden nog deze week na de officiële onthulling bekendgemaakt.(Belga)

Bij BMW mag het altijd iets meer zijn, zelfs voor de topmodellen. Zo krijgt ook de zeer potente M5 nog een opgepepte versie. Deze M5 Competition heeft een licht herwerkte V8 4,4 liter TwinPower-turbo onder de motorkap die voortaan 625 pk produceert. Dat zijn 25 paardjes meer dan de 'gewone' M5. Daarmee spurt hij in 3,3 seconden van 0 tot 100 km/u, wat 0,1 seconde sneller is dan voorheen.Nog indrukwekkender is de spurt tot 200 km/u die in slechts 10,8 seconden wordt afgehaspeld. De topsnelheid bedraagt nog steeds 305 km/u.Naast de sterkere prestaties onderscheidt de M5 Competition zich eveneens door een dieper uitlaatgeluid, zwarte accenten voor onder andere de radiatorgrille, specifieke wielen en een aangepaste set-up van de ophanging en de sturing van de transmissie en de krachtbron. Meer details en de prijs worden nog deze week na de officiële onthulling bekendgemaakt.(Belga)