BMW M4 in racepak

30/10/17 om 10:55 - Bijgewerkt om 10:56

Bron: Belga

BMW gaat zijn sportieve M4 ook in de autosport inzetten. De GT4-versie zal vanaf 2018 wereldwijd in tal van series opduiken. Het Belgische Gamsiz Motorsport was bij de eerste teams die deze bolide in ontvangst mochten nemen.

BMW heeft een rijke traditie in de toerwagenraces en houdt die nog steeds in stand. Denk maar aan de M4 DTM die schittert in het befaamde Duitse kampioenschap. Daarnaast ontwikkelde BMW Motorsport nu ook een iets bescheidenere variant van de M4 volgens de GT4-specificaties die de volgende seizoenen in heel wat series van toepassing zullen zijn en stevig aan populariteit winnen.

De sportafdeling van het Duitse sportwagenmerk levert de privéteams een fraaie kant en klare bolide die reeds volledig op punt staat en na het vullen van de benzinetank zo het circuit op kan. Daarvoor legde BMW M4 GT4 ruim 30.000 testkilometers af, spendeerde heel wat uren in de windtunnel om de stroomlijn te verfijnen en volbracht ook verscheidene tests in reële racecondities.

Tijdens een evenement in BMW Welt in München werd de BMW M4 GT4 officieel onthuld en mochten ook al enkele teams hun racewagens in ontvangst nemen. Het hele project zit strak op schema zodat de BMW-privéteams in Europa, Amerika en Azië zich optimaal kunnen voorbereiden op het seizoen 2018 om de nieuwe M4 GT4 een sterk debuut te bezorgen.(Belga)

Onze partners