Vaak kan een leven gered worden als de hulpdiensten snel de plaats van een ongeval kunnen bereiken. Dat geldt zeker voor motorrijders. Daarom ontwikkelde BMW Motorrad de optie "Intelligent Emergency Call" of intelligente noodoproep, specifiek gericht op deze groep van weggebruikers. Dit systeem maakt gebruik van het gsm-netwerk en is 'intelligent' omdat het drie situaties kan onderscheiden.

Ten eerste bij een val of aanrijding al rijdend (herkend door de sensoren op de motor) wordt een automatisch een noodoproep verzonden om de hulpdiensten ter plaatse te sturen. Een tweede geval is een lichte val, waarbij de oproep pas 25 seconden later wordt verstuurd en eventueel door de bestuurder kan worden geneutraliseerd. En tenslotte een oproep die door de bestuurder zelf wordt gedaan om een of ander probleem te melden. Door een systeem met een microfoon en een luidspreker kan de bestuurder in zijn taal met de centrale communiceren.

De prijs van de "Intelligent Emergency Call" is nog niet bekend, maar BMW liet weten dat het weldra op zijn nieuwe motorfietsen geïnstalleerd zal worden.(Belga)

Vaak kan een leven gered worden als de hulpdiensten snel de plaats van een ongeval kunnen bereiken. Dat geldt zeker voor motorrijders. Daarom ontwikkelde BMW Motorrad de optie "Intelligent Emergency Call" of intelligente noodoproep, specifiek gericht op deze groep van weggebruikers. Dit systeem maakt gebruik van het gsm-netwerk en is 'intelligent' omdat het drie situaties kan onderscheiden. Ten eerste bij een val of aanrijding al rijdend (herkend door de sensoren op de motor) wordt een automatisch een noodoproep verzonden om de hulpdiensten ter plaatse te sturen. Een tweede geval is een lichte val, waarbij de oproep pas 25 seconden later wordt verstuurd en eventueel door de bestuurder kan worden geneutraliseerd. En tenslotte een oproep die door de bestuurder zelf wordt gedaan om een of ander probleem te melden. Door een systeem met een microfoon en een luidspreker kan de bestuurder in zijn taal met de centrale communiceren.De prijs van de "Intelligent Emergency Call" is nog niet bekend, maar BMW liet weten dat het weldra op zijn nieuwe motorfietsen geïnstalleerd zal worden.(Belga)