BMW zet de C 400 X in de markt als een "sportieve GT" scooter want hij is even comfortabel in de stadsspits als op verbindingswegen dankzij de 34 pk sterke motor van 350 cc. Het ééncilinderblokje is van Kymco-makelij, de Taiwanese motorpartner van BMW voor de scootermarkt. De aandrijving gebeurt via een continu variabele automatische overbrenging (CVT). De ASC tractiecontrole zorgt ervoor dat het achterwiel bij het accelereren niet doorslipt op een glade ondergrond.

Qua chassis gebruikt de nieuwe C 400 X een stevig buizenframe van staal. Vooraan wordt een dubbele schijfrem met ABS gemonteerd wat voor extra veiligheid op de weg zorgt. De C 400 X is een moderne maxiscooter want het dashboard is uitgerust met een TFT-kleurenscherm van 6,5 inch, er is een standaard 12V-aansluiting in het handshoenvak om een smartphone op te laden of aan te sluiten.

Optioneel is er ook een USB-poort en de BMW Motorrad Multicontroller (beluisteren van muziek of de telefoon beantwoorden via bluetooth als de helm is uitgerust met een handsfree-kit). Er is zelfs een sleutelloze startknop via een kaart. De LED-koplamp zorgt niet enkel voor een fraaie look maar biedt ook extra veiligheid in het verkeer. Tot slot beschikt de C 400 X over het Flexcase-systeem, waarmee u de ruimte onder het zadel kunt vergroten wanneer de scooter stilstaat (zo biedt het bagagevak plaats voor 2 helmen). De C 400 X zou vanaf het voorjaar van 2018 bij de dealer moeten staan. De prijs is nog niet bekend.(Belga)

BMW zet de C 400 X in de markt als een "sportieve GT" scooter want hij is even comfortabel in de stadsspits als op verbindingswegen dankzij de 34 pk sterke motor van 350 cc. Het ééncilinderblokje is van Kymco-makelij, de Taiwanese motorpartner van BMW voor de scootermarkt. De aandrijving gebeurt via een continu variabele automatische overbrenging (CVT). De ASC tractiecontrole zorgt ervoor dat het achterwiel bij het accelereren niet doorslipt op een glade ondergrond.Qua chassis gebruikt de nieuwe C 400 X een stevig buizenframe van staal. Vooraan wordt een dubbele schijfrem met ABS gemonteerd wat voor extra veiligheid op de weg zorgt. De C 400 X is een moderne maxiscooter want het dashboard is uitgerust met een TFT-kleurenscherm van 6,5 inch, er is een standaard 12V-aansluiting in het handshoenvak om een smartphone op te laden of aan te sluiten.Optioneel is er ook een USB-poort en de BMW Motorrad Multicontroller (beluisteren van muziek of de telefoon beantwoorden via bluetooth als de helm is uitgerust met een handsfree-kit). Er is zelfs een sleutelloze startknop via een kaart. De LED-koplamp zorgt niet enkel voor een fraaie look maar biedt ook extra veiligheid in het verkeer. Tot slot beschikt de C 400 X over het Flexcase-systeem, waarmee u de ruimte onder het zadel kunt vergroten wanneer de scooter stilstaat (zo biedt het bagagevak plaats voor 2 helmen). De C 400 X zou vanaf het voorjaar van 2018 bij de dealer moeten staan. De prijs is nog niet bekend.(Belga)