De K1600 is het topmodel uit het BMW Touring gamma. Deze nieuwe versie die zopas in Milaan als wereldpremière werd getoond, is een afgeleide versie van de K1600B Bagger, met een iets agressiever jasje.

Deze motor pas perfect bij de Amerikaanse Way of Life, bij grote trips in alle vrijheid. Hij is veel minder hoekig en ernstig vergeleken met de K1600 GT. Deze Grand America is achteraan helemaal hertekend met het oog op een extra bagagekit met drie valiezen. Precies, het soort accessoires dat je eerder verwacht op een Harley of een Goldwing.

De motor kan bovendien besteld worden in een felgele metaalkleur die veel meer in het oog springt dan de klassieke grijze of zwarte tinten. Qua aandrijving blijft de grote en smeuïge zescilindermotor met 160 pk op post. Ondanks het vermogen blijft de topsnelheid beperkt tot 162 km/u want de extra bagagemogelijkheden zouden het rijgedrag bij hogere snelheden danig beïnvloeden. Verder biedt de motor alles wat men zich op vlak van comfort en bescherming van bestuurder en passagier kan indenken. Er is een instelbaar windscherm, instelbare demping (ESA), een snelheidsregelaar en ook tractiecontrole. De prijs werd nog niet bekendgemaakt.(Belga)

De K1600 is het topmodel uit het BMW Touring gamma. Deze nieuwe versie die zopas in Milaan als wereldpremière werd getoond, is een afgeleide versie van de K1600B Bagger, met een iets agressiever jasje.Deze motor pas perfect bij de Amerikaanse Way of Life, bij grote trips in alle vrijheid. Hij is veel minder hoekig en ernstig vergeleken met de K1600 GT. Deze Grand America is achteraan helemaal hertekend met het oog op een extra bagagekit met drie valiezen. Precies, het soort accessoires dat je eerder verwacht op een Harley of een Goldwing.De motor kan bovendien besteld worden in een felgele metaalkleur die veel meer in het oog springt dan de klassieke grijze of zwarte tinten. Qua aandrijving blijft de grote en smeuïge zescilindermotor met 160 pk op post. Ondanks het vermogen blijft de topsnelheid beperkt tot 162 km/u want de extra bagagemogelijkheden zouden het rijgedrag bij hogere snelheden danig beïnvloeden. Verder biedt de motor alles wat men zich op vlak van comfort en bescherming van bestuurder en passagier kan indenken. Er is een instelbaar windscherm, instelbare demping (ESA), een snelheidsregelaar en ook tractiecontrole. De prijs werd nog niet bekendgemaakt.(Belga)