Veel aandacht van de bezoekers van de stand van BMW op het autosalon zal opgeslorpt worden door de imposante X7, die er zijn officiële Europese première beleeft.

De langerverwachte grote broer van de X5 is de grootste SUV ooit van het Duitse luxemerk (al is het verschil met de X5 beperkt): maar liefst 5,15 meter lang, 1,8 meter hoog en achteraan 2,22 meter breed. Het volume van de bagageruimte bedraagt volgens BMW, met de zetels opgeklapt, 750 liter en met de zetels neergeklapt zelfs maximaal 2120 liter.

De kolos moet het nieuw vlaggenschip worden voor de Duitse constructeur in het boomende SUV-segment.

Andere opmerkelijke nieuwigheden aan de X7 zijn vooraan de grootste grille die BMW ooit heeft ontworpen en binnenin zeven zitplaatsen, gespreid over drie rijen banken, alsook een aantal nieuwe technologische snufjes, zoals een semiautonome parkeerfunctie.

De BMW X7 zal vanaf de lente van dit jaar in de showrooms staan en om en bij de 90.000 euro kosten. Hij wordt bij de lancering aangedreven door zescilindermotoren, waarvan één benzinemotor en twee diesels. Later volgen wellicht nog krachtigere versies.

BMW onthulde op het autosalon ook onder andere de coupé- en cabrioletversie van de 8-reeks, de nieuwe 3-reeks berline en de nieuwe Z4.

BMW 8 cabrio, Kevin Van der Auwera
BMW 8 cabrio © Kevin Van der Auwera
Veel aandacht van de bezoekers van de stand van BMW op het autosalon zal opgeslorpt worden door de imposante X7, die er zijn officiële Europese première beleeft. De langerverwachte grote broer van de X5 is de grootste SUV ooit van het Duitse luxemerk (al is het verschil met de X5 beperkt): maar liefst 5,15 meter lang, 1,8 meter hoog en achteraan 2,22 meter breed. Het volume van de bagageruimte bedraagt volgens BMW, met de zetels opgeklapt, 750 liter en met de zetels neergeklapt zelfs maximaal 2120 liter. De kolos moet het nieuw vlaggenschip worden voor de Duitse constructeur in het boomende SUV-segment.Andere opmerkelijke nieuwigheden aan de X7 zijn vooraan de grootste grille die BMW ooit heeft ontworpen en binnenin zeven zitplaatsen, gespreid over drie rijen banken, alsook een aantal nieuwe technologische snufjes, zoals een semiautonome parkeerfunctie.De BMW X7 zal vanaf de lente van dit jaar in de showrooms staan en om en bij de 90.000 euro kosten. Hij wordt bij de lancering aangedreven door zescilindermotoren, waarvan één benzinemotor en twee diesels. Later volgen wellicht nog krachtigere versies. BMW onthulde op het autosalon ook onder andere de coupé- en cabrioletversie van de 8-reeks, de nieuwe 3-reeks berline en de nieuwe Z4.